bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,606.85 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.69 1.30%
bnb
BNB (BNB) $ 574.25 1.12%
solana
Solana (SOL) $ 170.44 1.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.511175 2.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465964 2.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150254 2.58%

Avustralya Merkez Bankası Kripto Hakkında Konuştu

avustralya merkez bankasi kripto hakkinda konustu

Birçok ülke kripto paralar hakkında attığı adımlarla gündem olmaya başladı. Hükümetler, kripto piyasasını düzenlemek için istişare yapmaya ve konu hakkında açıklamalarda bulunuyor. Son olarak Avustralya Merkez Bankası Başkanı kripto paralarla ilgili konuştu.

Avustralya Merkez Bankası Başkanından Kripto Para Açıklaması

Reuters‘e göre, Avustralya Merkez Bankası Başkanı Phillip Lowe, bugün Endonezya’daki G20 finans yetkilileri toplantısındaki bir panelde konuşma yaptı. Phillip Lowe konuşmasında kripto paralara da değindi. Lowe, şunları söyledi:

Kripto paralar, toplum tarafından yaygın olarak kullanılacaksa, devlet tarafından desteklenmesi veya tıpkı bizim banka mevduatlarını düzenlediğimiz gibi düzenlenmesi gerekir.

avustralya merkez bankasi kripto hakkinda konustu

Phillip Lowe konuşmasına şöyle devam etti:

Kripto düzenlemelerini doğru yapabilirsek, daha iyi olacağını düşünüyorum. Özel sektör bu tokenler için özellikler geliştirme ve tasarlama konusunda merkez bankasından daha iyi.

Lowe, uygun bir düzenleyici sistem oluşturmak için ne yapılması gerekiyorsa yapacağını da sözlerine ekledi.

G20 finans liderleri toplantısında çevrimiçi panele katılan Hong Kong Para Otoritesi (HKMA) Başkanı Eddie Yu da kripto paralar hakkında konuştu. Kripto paraların daha fazla incelenmesinin merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerinden kaynaklanan riskleri azaltmaya yardımcı olabileceğini belirtti.

Ayrıca belirtmek gerekirse, Avustralya’nın ilk kripto ETF’leri geçtiğimiz mayıs ayında piyasaya sürülmüştü. Ancak Kripto para piyasasındaki düşüş Avustralya’nın piyasaya sürdüğü kripto ETF’lerinin piyasaya girişini yavaşlatmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala