bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,866.58 4.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,075.69 2.81%
bnb
BNB (BNB) $ 580.14 3.01%
solana
Solana (SOL) $ 142.07 2.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527626 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465526 2.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140255 5.28%

Avrupalı stablecoin ihraççıları ek düzenlemelere tabi olacak

avrupali stablecoin ihraccilari ek duzenlemelere tabi olacak

Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), stablecoin ihraç eden firmalar için yeni düzenlemeler öneriyor. Özellikle rezervlerinde büyük miktarda türev veya teminatlı bono bulunduran ihraççıları etkileyecek bu düzenlemeler, merkezi denetim ve ek sermaye gereksinimleri getirecek.

Yeni Yasa, Ek Sermaye Gereksinimleri ve Merkezi Denetim Getiriyor

Avrupa Bankacılık Otoritesi’nin (EBA) pazartesi günü sunduğu taslak düzenlemelere göre, euro bölgesinde stablecoin çıkaran kuruluşlar, rezervlerinde büyük miktarda türev veya teminatlı bono bulunması durumunda ek düzenlemelere tabi tutulacak.

Kripto Varlık Piyasaları Yönetmeliği (MiCA) adı verilen yeni düzenlemeler, finansal sistemle yoğun bir şekilde entegre olduğu düşünülen stablecoinlerin daha fazla sermaye gereksinimiyle karşı karşıya kalacağını ve Avrupa Birliği (AB) tarafından merkezi denetlemeye tabi olacağını belirtiyor. Hazırlanan belgede şu ifadelere yer veriliyor:

Bir Varlık Referanslı Token (ART) veya e-Para Tokeni (EMT) ihraç eden kuruluşun finansal sorunları, ihraççıların işlem yaptığı yükümlülük ağı dikkate alındığında, diğer kripto varlık ihraççıları veya diğer finansal kuruluşlarda olası problemleri önemli derecede artırabilir.

Bu ifade, MiCA tarafından belirlenen ve değeri fiat para birimine veya diğer varlıklara bağlı olan iki stablecoin türünü hedef alıyor. Belgede ayrıca şu ifadeler yer aldı:

Büyük ART’ler veya EMT’lerden kaynaklanabilecek riskleri yönetmek için, bu tokenleri ihraç edenlerin ek sorumlulukları olacak ve bunların denetimi, kısmen veya tamamen EBA’ya devredilecek

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala