bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,598.77 0.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,905.34 0.46%
bnb
BNB (BNB) $ 567.19 3.43%
solana
Solana (SOL) $ 144.70 2.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500462 1.38%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.431966 0.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149245 3.27%

Avrupa Birliği, Rusların Kripto Yatırımlarına Sınırlama Getirdi

Avrupa Birliği Ruslarin Kripto Yatirimlarina Sinirlama Getirdi

Ukrayna’ya saldırmasıyla birlikte birçok ülkeden ağır yaptırımlar almaya devam eden Rusya, kripto konusunda da oldukça önemli bir konuma sahip. Öyle ki kripto paraların Rusya’ya uygulanan yaptırımların delinmesi için bir araç olabileceğini düşünen düzenleyiciler, bu konuda önemli çalışmalar yürütüyor. Son olarak Avrupa Birliği’nin resmi gazetesinde yayımlandığı üzere yaptırım önlemleri kapsamında Rusya’nın AB kripto cüzdanlarına yaptığı ödemeler 10.000 euro (Yaklaşık 160 bin TL) ile sınırlandırılacak.

Avrupa Birliği, Rusların Kripto Yatırımlarına Sınırlama Getirdi

Avrupa Birliği Rusların Kripto Yatırımlarını Sınırlıyor

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde kısa süre önce, çok az kanıta rağmen kripto paranın yaptırımlardan kaçmak için kullanıldığı konusunda uyardı. Sınır, varlıklı Rusların Ukrayna işgalinin ardından getirilen AB’ye yatırım üst sınırını aşmasını engellemeyi amaçlıyor.

Önlem, Cuma günü erken saatlerde Avrupa Komisyonu tarafından geniş terimlerle belirlendi ve şimdi mevzuatın tüm detayları açıklandı. Yasa, AB vatandaşları veya sakinleri için muafiyetle, Rus kişi veya kuruluşlarına sınırın üzerinde yüksek değerli kripto cüzdanı, hesap veya saklama hizmetleri sağlamayı yasaklıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala