bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,789.56 4.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,068.59 2.60%
bnb
BNB (BNB) $ 578.99 2.95%
solana
Solana (SOL) $ 141.60 2.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527213 1.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464871 1.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.139943 5.34%

Avrupa Birliği Kripto AML Kurallarında Sona Geldi

avrupa birligi kripto aml kurallarinda sona geldi2

Kara para aklama karşıtı çerçeveyi genişletmeyi tartışan Avrupa Birliği, kripto AML kurallarıyla ilgili müzakerelerde kapanış aşamasına geliyor. Bugün itibarıyla başlayan son aşama görüşmeleri, Avrupa Birliği parlamentosunu, komisyonunu ve konseyini içeriyor.

MetaMask‘ın, Coinbase‘in yasaklanması ve benzeri katı kuralların dahil olduğu çerçeve için bazıları mahremiyeti öldürebileceğini ve yeniliği boğabileceğini söylüyor. Yine de bazı küçük ödemeler ve geçiş dönemleri konusunda esneklik payı olacağını umanlar da yok değil.

Avrupa Birliği Kripto AML Kuralları Yasasına Nihai Halini Verecek

31 Mart’ta Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, kuralların suçu engellemek için gerekli olduğunu savunarak sektöre sert kara para aklama kurallarının uygulanması yönünde oy kullanmıştı. Şimdi dikkatler, yasanın nihai şeklinin ne olacağına ve görüşmelerin nerede son aşamaya geldiğine çevriliyor.

Taslak mevzuat, kripto sağlayıcılarının müşteri ayrıntılarını doğrulamasını ve şüpheli işlemleri yetkililere bildirmesini gerektirecek ancak sektör, uygulamanın ağır olabileceğinden ve dijital anonimliği sona erdireceğinden şikayet ediyor.

Tartışılan taslağa ilişkin Coinbase ve benzeri şirketlerin önderlik ettiği son dakika protestosu büyük ölçüde duymazdan gelindi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala