bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,324.89 2.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.72 1.01%
bnb
BNB (BNB) $ 562.13 0.68%
solana
Solana (SOL) $ 138.96 4.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519396 0.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459485 2.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1331 3.13%

Avrupa Birliği MetaMask İçin Oylamayı Yaptı

avrupa birligi metamask icin oylamayi yapti1

Avrupa Birliği MetaMask benzeri “unhosted cüzdanları” yasaklayacak yasa tasarısını oyladı. Sonuçların henüz açıklanmadığı oylamada endüstri ise inovasyonun boğulacağını düşünüyor.

Kara para aklamaya karşı önlem amacıyla hazırlanan yasa, mahremiyetin ortadan kalkmasına neden olabilir. Avrupa Parlamentosu‘nun Ekonomik ve Sivil Özgürlükler Komiteleri üyeleri arasında yapılan oylama, yasa ile, unhosted cüzdanlarla yapılan işlemler de dahil olmak üzere, en küçük kripto işlemlerinin bile alıcıları ve alıcılarının tanımlanması gerektiriyor.

Diğer bir ayrıntıda ise kripto borsalarının geleneksel finansal sistemden koptuğu düşünülüyor.

Avrupa Birliği MetaMask, Coinbase Gibi Hizmetleri Minderin Dışına İtiyor

Bugün tartışılan yasal teklif, Avrupa Birliği‘nde (AB) yetkisiz olarak faaliyet gösteren veya herhangi bir yargı yetkisine bağlı olmayan veya yerleşik olmayanlar da dahil olmak üzere “uyumsuz” kripto hizmet sağlayıcılarına yapılan transferleri durduracak.

Oylama, Coinbase gibi büyük endüstri katılımcılarının ve aşırı ağır gizlilik ihlallerinin AB mahkemelerinde yasal zorluklarla karşılaşabileceği konusunda uyaran hukuk uzmanlarının itirazlarına rağmen geldi.

Ulusal hükümetler Aralık ayında , dijital ödemelerin sınırı kolayca aşabileceği ve düzenlenmiş kripto varlık sağlayıcıları tarafından işletilmeyen özel cüzdanları dahil edebileceği temelinde kripto için 1.000 euro eşiğini kaldırmak istediklerini söylemişti.

Teklif, kripto sektörüne 1.000 Euro’nun üzerindeki geleneksel ödemeler için geçerli olan kara para aklamayla mücadele gerekliliklerini genişletmeyi amaçlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala