bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,925.93 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,075.07 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 575.75 0.02%
solana
Solana (SOL) $ 168.01 2.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514049 1.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471101 1.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150168 1.11%

Avrupa Birliği Gizlilik Odaklı Kriptoları İstemiyor

Avrupa Birligi Gizlilik Odakli Kriptolari Istemiyor

Kripto para sektöründe sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ederken düzenleme çalışmaları da hızla sürüyor. Bu noktada ABD ve Avrupa Birliği düzenleyicileri iki önemli regülatör olarak karşımıza çıkıyor. Avrupa Birliği ise kripto düzenlemeleri söz konusu olduğunda ince eleyip sık dokumaya devam ediyor. Öyle ki sızdırılan yeni raporlara göre düzenleyici gizlilik odaklı kriptoları yasaklamak istiyor.

Avrupa Birligi Gizlilik Odakli Kriptolari Istemiyor 1

Avrupa Birliği Gizlilik Odaklı Kriptoları Yasaklayabilir

Kripto paralar her alanda kendisine yer buluyor. Kimi zaman ödeme sistemlerinde kimi zaman da yatırım için kullanılan kriptolar, regülasyon söz konusu olduğunda oldukça geri kalmış durumda. Hem düzenleyicilerin çalışmaları hem de yaşanan kötü gelişmeler söz konusu olduğunda sektörel bazda bir baskı söz konusu. Avrupa Birliği ile yakın dönemde kabul ettiği MiCA ile bir kez daha kriptoların kapısını tıklattı.

Öyle ki CoinDesk tarafından elde edilen kara para aklama yasa tasarısının sızdırılmış taslağına bakıldığında, düzenleyicinin bankaların ve kripto sağlayıcıların zcash, monero ve dash gibi gizliliği artıran madeni paralarla ticaret yapmasını yasaklamak istediği görülüyor.

Önerilen yasayla ilgili olarak AB hükümetleri arasında müzakerelere başkanlık eden Çek yetkililerin planları, yaz boyunca kabul edilen zorlu yeni kuralların ardından anonim ödeme yöntemleri için oldukça kritik olarak kabul ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala