bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,257.22 3.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.20 3.02%
bnb
BNB (BNB) $ 607.32 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.80 6.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527967 3.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476619 6.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151364 6.51%

Amazon, Teslimatlarını Artırmak için Yapay Zekayı Kullanacak

amazonun nft planlari bir mailde ortaya cikti

Son dönemde yapay zeka birçok farklı alanda kendisini göstermeye başladı. Birçok şirket bu alandaki yerini almaya başladı. Amazon da bu şirketler arasında yer alıyor. Amazon, ürünler ve müşteriler arasındaki mesafeyi azaltarak teslimat hızını artırmak için yapay zekayı (AI) kullanmaya öncelik veriyor.

Amazon’dan Yapay Zeka Hamlesi

Amazon, lojistik ve teslimat hızlarını artırmak için yapay zekayı uygulamak istiyor. Amazon’da Kuzey Amerika ve Avrupa için müşteri memnuniyeti ve küresel operasyon hizmetleri başkan yardımcısı Stefano Perego, yapay zekanın Amazon’un operasyonlarının çeşitli yönlerinde rol oynadığını söyledi. Bu, haritalama ve rota planlama gibi ulaşım için yapay zekanın kullanılmasını ve hava koşulları gibi faktörlerin dikkate alınmasını içeriyor.

amazon teslimatlarini artirmak icin yapay zekayi kullanacakef

Stefano Perego, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Envanter biriminin nereye yerleştirileceğine karar verme sorununun ne kadar karmaşık olduğunu bir düşünün. Ve müşterilere sipariş verme mesafesini azaltacak ve teslimat hızını artıracak şekilde yerleştirmek.

Amazon bunun yanında ürünleri uzak lokasyonlar yerine yakındaki depolardan müşterilere ulaştırmayı hedefleyen bölgeselleştirme girişimine öncelik veriyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala