bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,023.62 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,919.63 1.17%
bnb
BNB (BNB) $ 588.40 1.86%
solana
Solana (SOL) $ 146.40 1.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505266 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.436977 1.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152167 6.40%

Alibaba’ya Kripto Yatırımcısı Başkan Geliyor

Alibabaya Kripto Yatirimcisi Baskan Geliyor22

Küresel teknoloji şirketi Alibaba, önemli bir değişime hazırlanıyor. Şirketin kurucusu Joe Tsai, eylül ayından itibaren yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenecek. Kripto sektörüne ilgi duyan Tsai’nin aktif bir Web3 yatırımcısı olduğu biliniyor.

Alibabaya Kripto Yatirimcisi Baskan Geliyor222 1

Alibaba’nın Yeni Başkanı Joe Tsai

Alibaba, eylül ayından itibaren Joseph Tsai döneminin başlayacağını duyurdu. Şirketin yeni CEO’su ise Eddie Yongming Wu oldu. Liderlik değişimi, şirketin önemli bir dönemden geçtiği süreçte yaşandı. Alibaba, teknoloji ve perakende birimleri ayırarak yeniden organize olmaya çalışıyordu. Şirketin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Joseph Tsai’nin kripto sektörüne ilgi duyan bir isim olduğu belirtiliyor. Aktif bir Web3 yatırımcısı olan Tsai, geçmiş yıllarda ‘Kriptoyu severim’ paylaşımı yapmıştı.

Tsai ile birlikte Alibaba‘nın Web3 alanında kendini yeniden konumlandırmak isteyebileceği ifade ediliyor. Tsai’nin aile ofisi olarak kullandığı Blue Pool Capital, FTX’in azınlık hissedarları arasında bulunuyordu. Ayrıca Polygon, Fast Break Labs, Artifact Labs gibi projelerin yatırım turlarında da yer almıştı. Alibaba‘nın başkan yardımcısı olan Tsai, NBA takımlarından Brooklyn Nets’in de sahibi. Şirketin kurucuları arasında yer alan yeni CEO Wu ise Taobao ve Tmall Group’un başkanlığını yapıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala