bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,373.98 3.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,063.54 2.05%
bnb
BNB (BNB) $ 549.56 2.84%
solana
Solana (SOL) $ 140.01 4.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502167 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453058 1.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150413 1.18%

Alibaba, Blockchain Laboratuvarı Kuruyor

Alibaba Blockchain Laboratuvari Kuruyor

Teknoloji devlerinin blockchain ve Web3 projelerine ilgisi artıyor. Dev şirketlerin sağladığı altyapı, sektöre yeni şirketlerin katılımını hızlandırıyor. Alibaba Group’un teknoloji şirketi Alibaba Cloud’un Japonya’da blockchain laboratuvarı kuracağı bildirildi. Alibaba, bu adımıyla oyun gelişticilerinin Web3’ü keşfetmesine yardımcı olmayı planlıyor.

Alibaba Blockchain Laboratuvari Kuruyor2

Alibaba’dan Blockchain Laboratuvarı Adımı

Alibaba Cloud‘un blockchain laboratuvarının nisan ayında Shibuya’da hayata geçirilmesi hedefleniyor. Tokyu Land Corporation ve Skeleton Crew Studio iş birliğiyle açılacak olan laboratuvar ilk etapta Alibaba Cloud ile hackathon katılımcılarına açık olacak. Şirketin mühendisleri ile blockchain uzmanlar ise teknik destek sağlayacak. Ayrıca düzenli seminerler, çalıştaylar ve çeşitli etkinliklerle Web3 dünyasının nabzının tutulması planlanıyor.

Geliştiriciler, Alibaba Cloud ekosistemindeki diğer projelerden de faydalanabilecek. Bu projeler arasında kurumsal yatırımcılar için dijital varlık saklama çözümü Safeheron, Web3 oyun projelerinin performansını geliştiren NodeReal bulunuyor.

Öte yandan Alibaba Cloud, bu yılın sonlarında Japonya’da bir blockchain node hizmeti başlatacağını duyurdu. Halihazırda deneme aşamasında olan node hizmeti ile ölçeklenebilir ve güvenli bir altyapının sağlanması amaçlanıyor. Alibaba Cloub, mart ayının ilk günlerinde Sui Blockchain geliştiricisi ile anlaşma yaptığını duyurmuştu. İki şirketin sürdürülebilir Web3 ekosistemleri geliştirmek için iş birliği yapacağı bildirilmişti. E-ticaret ve ödeme sektörlerindeki potansiyel fırsatlarında keşfedileceği ifade edilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala