bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,461.40 4.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,919.86 2.21%
bnb
BNB (BNB) $ 547.17 4.15%
solana
Solana (SOL) $ 129.73 3.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.509696 1.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445853 1.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.126054 3.29%

OKX, Alibaba Cloud Kaynaklı Sorunlar Yaşadı

OKX Alibaba Cloud Kaynakli Sorunlar Yasadi

Blockchain şirketlerinin son dönemdeki en yaygın kullandığı çözümler Cloud olmuş durumda. Müşterilere hızlı ve güvenli bir şekilde hizmet verebilmek adına Cloud sistemlere yönelen şirketler, bazen bizzat bu sistemlerin maduru olabiliyorlar. Geçmişte CloudFlare‘de de benzer durumlar yaşamıştık. Son olarak da OKX de Twitter üzerinden Alibaba Cloud kaynaklı bir takım sorunlar yaşadıklarını açıkladı.

OKX, Alibaba Cloud Kaynaklı Sorunlar Yaşadı, Fonların Güvende Olduğu Açıklandı

Kripto para sektöründeki belki de en önemli konu güvenlik. Bu yüzden şirketlerin çözüm tercihleri de buna göre belirleniyor. Ancak bu çözümler sahip olduğu avantajların yanı sıra bir takım dezavantajlara da sahip. OKX‘in Alibaba Cloud kaynaklı yaşadığı sorun da buna bir örnek daha oldu.

OKX, son beş saat içinde herhangi bir para çekme işlemi gerçekleştirmedi. Bununla birlikte borsa, ödeme gücü veya likidite ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadığını, sorunun platforma tam erişimi olmayan üçüncü taraf bir hizmet kaynaklı olduğu açıklandı.

Alibaba’nın internet sitesinde yapılan resmi duyuruya göre ise Hong Kong‘daki C Bölgesi’ndeki ekipmanların merkezi bir sunucuyla bağlantısı kesildi ve bulut mühendisleri sorunu çözmek için aktif olarak çalışıyor. Her ne kadar sorun, sorunun kaynağı ve çözümü biliniyor olsa da geçmişte yaşananlar kullanıcıların panik yaşamasına neden oldu. Ancak borsa Twitter üzerinde hızla çalıştıklarını ve fonların tamamen güvende olduğunu açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala