bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,204.01 1.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,137.72 3.35%
bnb
BNB (BNB) $ 580.24 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 174.81 3.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524367 0.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483748 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155778 1.94%

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan Kripto Yorumu

akp grup baskanvekili mustafa elitasdan kripto yorumu

Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kripto yasasının hazır olduğu ve meclise sunulacağı söylemlerini sizlerle paylaşmıştık. Bunun üzerine konuşan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş kripto ile ilgili bazı soruları yanıtladı.

Çıkan haberlere göre, yasa teklifinde halkın sesine de kulak verileceğini belirten Elitaş, yasanın nasıl ilerlediği hakkında şu cevapları verdi:

“Platformda bine yakın dinleyici, katılımcı vardı. ‘Sizleri teker teker dinleme imkanımız mevcut değil, içinizden bu konuyu en iyi bilenler gelsin.’ dedik. Onlar gelecekler. 5 kişi seçmişler. Çarşamba günü saat 13.30’da parlamentoda toplanacağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız aradı, ‘Bu konuyu bilen genel müdürümüzü gönderelim.’ dedi. Bir de bu konuyla ilgili akademisyen arkadaşlarımız var. Onlar da gelecekler. Toplam 8 kişilik bir heyet, bu konuyla ilgili görüşmeler yapacağız.”

akp grup baskanvekili mustafa elitasdan kripto yorumu 2

Mustafa Elitaş Kripto Konusunda: “Her Görüş Bizim İçin Değerli”

Türkiye’de kripto para konusundaki çalışmalar bir süredir devam ediyor. Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yasanın tamamlandığı üzerinde yaptığı açıklamalar, herkesin merakla nasıl bir yol izleneceğini merak etmesine yol açtı.

Bunun üzerine verdiği bir röportajda konuşan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, konunun uzmanlarına yetkinin verildiğini söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Her türlü ayrıntıyı düşündükten sonra sistemi tıkamayan, önünde engel oluşturmayan bir yasal düzenleme ortaya koymalıyız.”

Öncesinde kripto konusunda Türkiye’nin en aktif ülkelerden biri olduğuna değinen Elitaş, sözlerine şunları da ekledi:

“Çok hızlı gelişen bir platform, yasal mevzuatın olması gerekiyor. İspanya’da, Belçika’da olduğunu söylediler. O ülkelerin mevzuatları da incelenecek. Aslında böyle mevzuatlarda, bir kanun ortaya çıkarmak yerine, ikincil mevzuata bırakıp günün ihtiyaçlarına göre sürekli değişimi ortaya çıkarabilecek bir düzenleme yapmak daha doğrudur. Çünkü internet, bilişim dünyasındaki gelişme ışık hızıyla oluyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala