bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,903.93 0.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.72 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 573.08 1.16%
solana
Solana (SOL) $ 176.75 2.09%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510748 1.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46669 2.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151295 1.11%

AB’nin MiCA Gecikmesi, Kara Para Aklama Politikasını Yavaşlatabilir

abnin mica gecikmesi kara para aklama politikasini yavaslatabilir

Avrupa Birliği bir süredir Kripto Varlıklarındaki Piyasalar (MiCA) politikası üzerinde çalışıyor. MiCA oylamasında yaşanacak olan gecikme Avrupa Birliği’nin Kara Para Aklama (AML) politikasını da geciktirebilir.

MiCA’nın Oylanmasındaki Gecikme AML Projesini Etkileyebilir

Avrupa Parlamentosu’nun kripto varlıklarını düzenlemek için kapsamlı bir çerçeve üzerinde nihai bir oylamayı ertelemesi, Avrupa Birliği genelinde bir süredir çalışılan diğer kripto mevzuatını da geciktirebilir.

Avrupa Birliği, kripto para düzenlemelerini bir çerçeveye oturmak için Kripto Varlıklarındaki Piyasalar (MiCA) tasarısı üzerinde çalışıyor. Avrupa Birliği’nin kripto üzerindeki düzenleyici ekosisteminin tanımları ve kapsamı için temel oluşturması hedefleniyor.

abnin mica gecikmesi kara para aklama politikasini yavaslatabilir 2

Söz konusu MiCA yasa tasarısının bu ay içinde uygulamaya geçmesi bekleniyordu. AB Parlamentosu’nda MiCA ile ilgili yaşanan prosedürel fikir ayrılıklarıyla, yasanın oylanması Şubat 2023’e etlendi.

Gecikmenin, kriptodaki işlemlerin Mali Eylem Görev Gücü standartlarına göre fonların göndereni ve alıcısı hakkında bilgi içermesini gerektiren Fon Transferi Yönetmeliği ve AB genelinde kara para aklama hükümlerini uyumlu hale getiren ve yeni bir denetleme otoritesi kuran Kara Para Aklamayı Önleme Yönetmeliği de dahil olmak üzere yaklaşmakta olan diğer mevzuatını da erteleyeceği düşünülüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala