bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,160.92 6.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,125.31 4.60%
bnb
BNB (BNB) $ 589.25 5.21%
solana
Solana (SOL) $ 144.82 5.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531953 2.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470223 2.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151263 14.60%

ABD’li milletvekillerinden dijital dolar hamlesi

abdli bankacilik devleri dijital dolar testlerine basladi 2

Birçok ülke dijital para birimleri ile ilgili yakından ilgileniyor. Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi de ABD’de potansiyel bir dijital doları engelleyen iki yasa tasarısını imzalayacak.

ABD’li milletvekillerinden dijital dolar özelinde yasa tasarısı

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, merkez bankası dijital para biriminin çıkarılmasını engellemeyi amaçlayan mevzuat üzerinde ilerliyor. Tasarılardan biri, Fed’in Kongre’nin onayı olmadan CBDC‘leri test etmek için pilot programlar başlatmasını yasaklamak istiyor. Fed yakın zamanda bir CBDC çıkarılıp çıkarılmayacağına dair herhangi bir kararı reddetti. Ancak San Francisco Federal Rezervi, son birkaç aydır bir CBDC projesi için teknik pozisyonları doldurmaya çalışıyor ve bu da dijital doların masada kaldığını gösteriyor.

Tasarıda, şu ifadelere dikkat çekiliyor: “Bir Federal rezerv bankası, bir merkez bankası dijital para birimini veya başka herhangi bir ad veya etiket altında önemli ölçüde benzer herhangi bir dijital varlığı, bir finans kurumu veya başka bir aracı aracılığıyla dolaylı olarak bir bireye teklif etmeyecektir”

Bunun yanında dijital dolar ihtimali ABD’de tartışmalara yol açtı. Özellikle başkan adayları Robert F. Kennedy Jr. ve Ron DeSantis, finansal gizlilik kaygılarını gerekçe göstererek ülkede bir CBDC kurulmasına karşı çıktılar. CBDC destekçileri, bunun ABD’nin doların küresel geçerliliğini korumasına ve kripto para biriminin benimsenmesini artırmasına yardımcı olacağını iddia ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala