bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,509.55 0.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,951.44 2.01%
bnb
BNB (BNB) $ 571.24 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 162.03 0.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517054 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464099 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150034 4.41%

ABD’de Cumhuriyetçiler, kripto tasarısını sundu

ABDde Cumhuriyetciler kripto tasarisini sundu22

ABD‘de Cumhuriyetçiler, kripto tasarısının detaylarını açıkladı. Tasarıda bazı geleneksel menkul kıymetler, ‘dijital varlık’ kategorisinin dışında bırakıldı. Tasarıya göre SEC ve CFTC, kriptoya özgü kurallar belirleyecek.

ABDde Cumhuriyetciler kripto tasarisini sundu222

Cumhuriyetçilerden kripto hamlesi

ABD Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler, kripto sektöründeki yatırımcıları korumak yeni dijital varlık tasarısını sundu. Temsilciler Meclisi Tarım Komitesi Başkanı Glenn Thompson, tasarının düzenleyici çerçeve oluşturma çabalarında önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti.

’21. yüzyıl için finansal inovasyon ve teknoloji’ yasa tasarısı 200 sayfayı aşıyor. Tasarıya göre SEC ve CFTC’nin ticaret platformları ve borsalar için kripto varlıklara özgü kurallar yazması gerekecek. Düzenleyicilerin, bireylerin dijital varlıkları nasıl elinde tutabilecekleri konusunda kurallar koyması yasaklanacak.

Tasarı, düzenleyici netlik eksikliği ve agresif yaptırım dalgası tartışmalarının olduğu bir dönemde açıklandı. Sert politikalar, kripto şirketlerini ABD‘den uzaklaştırdığı için eleştiriliyordu. İlk olarak haziran başında hazırlanan tasarı, borsaların SEC‘e kaydolmaları için düzenleyici netlikleri belirliyor. Kripto menkul kıymetler, emtialar ve stablecoin‘lere tek platform üzerinde ticaret yapmaları hdefleniyor.

Delphi Labs Genel Danışmanı Gabriel Shapiro, haziran ayındaki taslağa göre belirsizliği yeniden ortaya çıkaracak değişiklik olduğunu belirtti. Shapiro, revize edilmiş tasarının ‘dijital varlıklar’ tanımından hisse senetleri, tahviller, devredilebilir hisse senetleri gibi bazı geleneksel menkul kıymet hariç tutuldu. Twitter hesabından paylaşım yapan Shapiro, DeFi piyasasında bulunan varlıkların yüksek düzeyde düzenlemeye tabi olacağını ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala