bitcoinBTC/TRY
740.702,07 TL 0,89%
ethereumETH/TRY
46.043,05 TL 1,19%
tetherUSDT/TRY
27,41 TL 0,11%
bnbBNB/TRY
5.915,47 TL 0,45%
xrpXRP/TRY
14,19 TL 2,94%
usd-coinUSDC/TRY
27,41 TL 0,01%
staked-etherSTETH/TRY
46.032,08 TL 0,97%
cardanoADA/TRY
6,98 TL 1,83%
solanaSOL/TRY
589,38 TL 6,93%
dogecoinDOGE/TRY
1,71 TL 0,90%

Paylaş

ABD’de CBDC çağrısı: “Yasaklansın!”

ABDde CBDC cagrisi22

ABD‘de merkez bankası dijital dolar para birimine ilişkin tartışmalar sürüyor. Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Warren Davidson, CBDC‘lerin yasaklanması ve suç sayılması için çağrı yaptı. Davidson, “Para, merkezi bir otorite tarafından programlanabilir olmamalı” dedi.

ABDde CBDC cagrisi22333

Kongre üyesi Davidson’dan CBDC çağrısı

ABD’de Temsilciler Meclisi Üyesi Warren Davidson, CBDC‘lerin yasaklaması için çağrı yaptı. Cumhuriyetçi Temsilci, CBDC’lerin parayı baskı ve kontrol aracına dönüştürdüğünü belirtti. Davidson, “Kongre CBDC tasarlama, inşa etme, geliştirme, test etme ya da kurma çabalarını derhal yasaklamalı ve suç kapsamına almalı” ifadelerini kullandı. Bir Twitter kullanıcısının yorumuna yanıt veren Davidson, paranın istikrarlı değer deposu olması gerektiğini ifade etti.

ABD Merkez Bankası (Fed), dijital dolar çalışmalarını sürdürüyor. Dijital doların başkanlık seçimlerinde önemli bir tartışma konusu olabileceği belirtiliyor. Fed’in San Francisco şubesi, CBDC projesinde çalışmak üzere ‘kıdemli kripto mimarı’ pozisyonu açmıştı.

Fed, geçen hafta kurumlar arası ödeme hizmeti FedNow‘un resmen kullanıma hazır olduğunu duyurmuştu. Banka, FedNow’un merkez bankası dijital para birimleriyle hiçbir ilişkisi olmadığını belirtmişti. FedNow’un fiat ekosisteminin sınırları içinde çalışan diğer ödeme hizmetlerine benzediği ifade edilmişti.

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
No coins selected
Bağlantıyı kopyala