bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,025.03 6.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,658.91 18.43%
bnb
BNB (BNB) $ 597.61 3.78%
solana
Solana (SOL) $ 184.18 7.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534992 4.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.499682 6.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162742 7.54%

ABD Senatörü, FTX Krizini Düzenleme Eksikliğine Bağladı

ABD Senatoru FTX Krizini Duzenleme Eksikligine Bagladi

Blockchain ve türev ürünleri ile birlikte kripto, günden güne büyüyen devasa bir sektör hâline gelmiş durumda. Milyonlarca dolarlık yatırımlar, satın alımlar ve ortaklıklar. Oldukça fazla katma değerin kazanıldığı sektörde ne yazık ki her zaman bu denli güzel şeyler yaşanmıyor. Hack saldırıları, dolandırıcılık, ponzi ve yatırımcıların varlıklarının suistimal edilmesi gibi birçok etmen ne yazık ki kripto sektöründe giderek yayınlaşıyor. Diğer taraftan regülasyon çalışmaları ise bu gelişim hızına yetişebilmiş değil. Bu konuyu bir kez daha masaya yatıran ABD’li Senatör Pat Toomey, hızlı bir regülasyon adımının atılması durumunda FTX iflasının Amerikalılar üzerindeki etkisinin azaltılabileceğini söyledi.

ABD Senatörü FTX Krizini Hafifletmek için Regülasyon Çağrısında Bulundu

Kripto paralar ve türev ürünleri her ne kadar uzun zamandır hayatımızın bir parçası olsa da ne yazık ki genel kullanıcı tarafından tamamen anlaşılabilmiş değil. Doğal olarak bu işlemlerdeki karmaşıklığı kullanan şirketler bunu suistimal ederek yatırımcıların zarara girmesine neden olabiliyor. Son yaşanan FTX iflası da buna en yakın örnek niteliğinde.

Senatör Pat Toomey ise bu konuyu ele alarak ABD kripto ticareti düzenlemelerini geçmenin yavaş sürecini eleştirdi. Pensilvanya Cumhuriyetçisi Cuma günü Twitter’da yazdığı bir yazıda, SEC‘in düşmanlık ve şeffaflık eksikliğinin yanı sıra düzenleyici korkulukları geçmemesinin “zayıflatıcı miktarda yasal belirsizlik yarattığını” belirtti.

Bahamalar merkezli başarısız kripto borsası FTX‘in çöküşüne atıfta bulunarak, “Bu başarısızlıklar kripto gelişimini çok az veya yetersiz düzenlemeye sahip yabancı yargı bölgelerine yönlendirdi” diye ekledi.

Toomey, “dijital varlıklar için makul, yasal olarak yetkilendirilmiş bir Amerikan düzenleyici çerçevesi” olsaydı, iflasın Amerikalılar üzerindeki etkisinin azaltılabileceğini öne sürdü. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala