bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,184.00 0.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.89 0.32%
bnb
BNB (BNB) $ 581.59 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 174.05 0.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522231 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482616 0.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155417 0.57%

ABD Hazinesi, Madencileri IRS Kurallarının Dışında Tutacak

abd hazinesi madencileri irs kurallarinin disinda tutacak

ABD Hazine Bakanlığı, kripto madencileri ve kripto para ticareti yapan borsalar hakkında açıklama yaptı. ABD Hazine Bakanlığı, bir grup senatöre gönderdiği mektupta, kripto madencileri ve stake yapan kişilerin borsalar için uygulanacak vergi raporlama yükümlülükleriyle karşı karşıya kalmayacağının sinyalini verdi.

ABD Hazinesi, Madencilerin IRS Kurallarına Tabi Olmamasını Önerdi

ABD Hazine Bakanlığı, bir grup senatöre mektup gönderdiği mektupta kripto madencilerinin ve stake yapan kişilerin borsalar için uygulanacak vergi raporlama yükümlülüklere tabi olmayacağını söyledi.

abd hazinesi madencileri irs kurallarinin disinda tutacak

Söz konusu mektupta, “Mevcut düzenlemeler, yalnızca vergi mükellefleri tarafından menkul kıymet satışları hakkında bilgilere erişmelerini sağlayan ticari faaliyetlerde bulunan piyasa katılımcılarına komisyoncu raporlama yükümlülükleri getiriyor” ifadeleri yer alıyor.

Hazine bakanlığı ayrıca, komisyoncular tarafından desteklenen geleneksel menkul kıymetler ile dijital varlıklar arasındaki “önemli farklılıkları” analiz etmeyi de planlıyor.

Ayrıca Hazine Yasama İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jonathan Davidson, bakanlığın görüşünün “IRS için yararlı olan bilgilere erişemeyen yan tarafların, komisyoncular için raporlama gereklilikleri tarafından yakalanmasının amaçlanmadığını” söyledi. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala