bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,764.74 1.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,987.32 2.95%
bnb
BNB (BNB) $ 561.36 2.22%
solana
Solana (SOL) $ 137.22 11.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516543 4.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453758 3.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131621 4.96%

ABD Enflasyonu, Kripto Piyasasını Nasıl Etkiler?

ABD’de enflasyon verileri açıklandı. Enflasyon verilerinin beklenti altında gelmesi gözleri Fed faiz kararına çevirdi. BTCHaber TV’nin ABD enflasyonuna özel düzenlediği canlı yayında konuğu Beste Naz Süllü oldu.

Nelerden Bahsedildi?

ABD enflasyon verisinin konu alındığı BTCHaber TV yayınında, Beste Naz Süllü, geçen seneden bu yana baz etkisinin olduğunu ve bundan kaynaklı olarak enflasyonun yüzde 4,1 seviyesine gelmesinin muhtemel olduğunu söyledi. ABD enflasyonu Süllü’nün tahminlerinin biraz altında yüzde 4 olarak açıklandı.

Süllü, enflasyon konusunda temmuzda faiz artışının beklendiğine ve ABD’de şu an rahatlatacak bir enflasyon olmadığına değindi. Süllü, ortaya çıkan verilerin, sadece baz etkisinin çekirdeğe bir yansıması olarak göründüğünü belirtti.

Süllü, çekirdek enflasyonun yüzde 5,3 gelmesinin 3 aydır başarılı olunamadığının gösterdiğini olduğunu da ifade etti.

BTCHaber TV’nin bu yayında, öne çıkan bir başka konu da 14 Haziran’da açıklanacak FED faiz kararı oldu. Fed’in faiz patikasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Süllü, 26 Temmuz’daki faiz beklentisinin çok daha önemli olduğunu, FED’in faiz artışı yapabileceğine ve doların yükselebileceğine vurgu yaptı.

Dolar Endeksi ve Altın Ne Olacak?

Beste Naz Süllü, enflasyon verisi sonrası doların durumunu ele aldı. Süllü, doların geri çekildiğini ve bunun nedeninin FED’in faiz artırmayacağına yönelik düşüncelerin ortaya çıkması olduğunu söyledi.

Enflasyon verisi geldikten sonra altının 30 dolarlık bir oynama yaptığını belirten Süllü, altının gidişatının etkilenmeyeceğine dikkat çekti.

Canlı yayını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Daha fazla analiz ve canlı yayın için BTCHaber YouTube kanalını takip etmeyi unutmayın.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala