bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,099.17 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.48 1.55%
bnb
BNB (BNB) $ 592.31 1.43%
solana
Solana (SOL) $ 147.78 1.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533566 1.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458034 0.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16274 1.57%

AB Yetkilisi: Dijital Euro Mevzuatı Gelecek Yıl Yapılacak

dijital euro

Kripto varlıklar konusundaki düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Avrupa Birliği (AB) yetkilisi, 2023’te dijital euro çalışmalarına ilişkin mevzuatı resmi olarak değerlendirmeye hazırlandığını söyledi.

imf baskani georgievadan cbdcler ile ilgili aciklama

AB Yetkilisi, Dijital Euro için Sinyal Verdi

Avrupa Birliği’nin (AB) Finansal İstikrar, Finansal Hizmetler ve Sermaye Piyasaları Birliği Komiseri Mairead McGuinness kısa bir süre önce verdiği bir demeçte, “Hedefimiz 2023’ün başlarında mevzuatı masaya koymak” dedi. “Önümüzdeki haftalarda hedeflenen bir yasama danışmanlığı” dedi.

Daha önce de paylaştığımız üzere, Avrupalı ​​yetkililer, olası herhangi bir lansman için henüz erken olduğunu vurgularken, dijital euroya giden yol oldukça yavaş ilerliyor. Öyle ki bu alandaki araştırmalar, Avrupa Birliği’nin yönetim aygıtının unsurlarıyla birlikte Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yürütülmekte.

Geçtiğimiz Ekim ayında Avrupa Merkez Bankası (ECB), üyeliğini oluşturmak için bankacılık ve ödemeler sektöründen yararlanarak dijital euroya odaklanan 30 kişilik bir danışma grubu oluşturmuştu. Dünyanın dört bir yanındaki diğer merkez bankalarının kendi CBDC projeleriyle ilgili olarak söylediği gibi, Avrupa’daki yetkililer herhangi bir dijital euro lansmanının özel sektörle koordinasyon gerektireceğini söylüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala