bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,562.69 1.27%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.91 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 561.85 2.01%
solana
Solana (SOL) $ 138.45 12.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518353 5.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453667 4.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131955 5.27%

AB Parlamentosu Anonim Kripto Transferlerine Yönelik Teklifi Onayladı

AB Parlamentosu Anonim Kripto Transferlerine Yönelik Teklifi Onayladi

Son dönemde kripto regülasyonları küresel düzenleyicilerin odak noktası haline gelmiş durumda. Hatırlarsanız kısa bir süre önce sizlerle Öyle ki yaşanan ve onaylanan her karar, kripto para piyasasını derinden etkiliyor. Son olarak Avrupa Birliği Parlamentosu, bugün anonim kripto varlık transferlerini yasaklamaya yönelik önlemler getirecek olan teklifi kabul etti.

AB Parlamentosu Anonim Kripto Transferlerine Yönelik Teklifi Onayladı

AB Parlamentosu Anonim Kripto İşlemlerine Karşı Oy Kullandı

31 Mart’ta ECON ve LIBE komiteleri, kripto hizmet sağlayıcılarının (genellikle borsalar) işlem yaptıkları raporlanmayan cüzdan sahiplerinin kimliklerini bir işlemden önce doğrulamasını gerektiren Fon Transferi Yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri onaylamak için oy kullandı.

Söz konusu değişikliklere ilişkin parlamento kararı 58 lehte, 52 aleyhte ve 7 çekimser oyla alınmıştı. Parlamento bugün Fon Transferi Yönetmeliği için de bir oylama daha yaptı.

Diğer taraftan, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi’nin düzenleme çalışmaları, kripto hizmet sağlayıcılarının kullanıcılardan kendi kendine barındırılan harici cüzdanların sahiplerini belirlemelerini istemeleri için eşdeğer bir gereklilik içeriyor olsa da, bu hizmet sağlayıcılardan cüzdan sahiplerinin kimliklerini bağımsız olarak doğrulamalarını talep etmiyorlar. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala