bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,109.84 0.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,974.16 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 562.52 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 136.87 0.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516583 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447832 1.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13273 0.75%

AB Bitcoin’in Tükettiği Enerjiye Odaklanmış Durumda

AB Bitcoinin Tükettiği Enerjiye Odaklanmiş Durumda

Bitcoin çıktığı günden bu yana aktif olarak Proof of Work konsensüs mekanizması ile yürütülüyor. Ancak Bitcoin’in aktif olarak kullanımının günden güne artması ve madencilik sektörünün önemli bir gelir modeli oluşturması ile madencilik operasyonları çok daha külfetli bir hâle getirmiş durumda. Küresel düzenleyiciler ise enerjinin altından değerli olduğu bu günlerde suçu Bitcoin’de arıyorlar. Son olarak Bloomberg tarafından paylaşılan detaylara göre, Avrupa Birliği Bitcoin gibi PoW kullanan ağların kullanımını kısıtlayacak yeni yasalar üzerinde çalışıyor.

AB Bitcoinin Tükettiği Enerjiye Odaklanmiş Durumda 1

AB Bitcoin’in Tükettiği Enerjiyi Dizginlemek İstiyor

Avrupa Birliği bir süredir başta Bitcoin olmak üzere kripto odaklı düzenlemeler üzerinde yoğunluğunu artırmış durumda. Kısa bir süre önce sizlerle Avrupa Birliği Konseyi‘nin MiCA olarak bilinen Kripto Varlık Yönetmeliğinde Piyasalar mevzuatının tam yasal metnini onayladığını paylaşmıştık.

Bunun üzerine devam eden çalışmalar, Proof of Stake tabanlı ağların teşvik edilip, Proof of Work tabanlı ağların kısıtlanması yönünde ilerliyor.

Üzerinde çalışılan yeni yasaya göre AB, sektördeki enerji tüketimini sınırlamanın bir parçası olarak Bitcoin gibi varlıklar için bir enerji verimliliği etiketi üzerinde çalışıyor. Yasa taslağı, sınır ötesi iş birliği yoluyla geliştirilecek ve üye devletleri madencileri kış aylarında enerji tüketiminde kısıtlamalara zorlayacak. Özellikle bölge, Rusya’dan gaz tedariki olmadan kış sezonuna hazırlanıyor. Konu hakkındaki detaylarda şu ifadeler yer alıyor:

“Kullanımlarının önemli ölçüde arttığı gibi, kripto para birimlerinin enerji tüketimi de artıyor. Yasa taslağı, enerji piyasalarında ve ticarette, kripto para birimleri ile diğer Blockchain teknolojilerinin kullanımından yararlanırken, teknolojinin yalnızca en enerji verimli sürümlerinin kullanılmasına özen gösterilmesini kapsıyor”

Bununla birlikte AB bölgesinin daha önce küresel olarak yüzde 10’luk bir paya sahip olmasına rağmen PoS madenciliğini yasaklamayı de düşündüğünü belirtmekte fayda var. Geçmişte önerilen yasak, operatörlerin listelemeyi seçtikleri varlıkların enerji tüketimini ve çevresel etkilerini açıklamalarını gerektirmesinin ardından askıya alınmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala