bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,798.49 0.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,939.83 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 553.25 0.58%
solana
Solana (SOL) $ 133.41 9.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512399 4.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447467 4.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128163 2.50%

Rusya, Kripto Paraların Ödemelerde Kullanılmasına İzin Verecek Değişiklikler Üzerinde Çalışıyor

rusya kripto paralarin odemelerde kullanilmasina izin verecek degisiklikler uzerinde calisiyor

Rusya, kripto para ödemelerine izin verecek değişiklikler için harekete geçti. 

Rusya Federasyonu Devlet Duması, kripto paraların sözleşmeye dayalı bir ödeme aracı olarak kullanılmasına izin vermek üzere çalışmalara başladı. Rusya, kripto paraları bir mülk olarak kabul ediyor ancak yapılacak olan değişiklikle kripto para ödemeleri yasal hale gelebilir. 

Alınan bilgilere göre Duma, sözleşme ödemelerindeki kripto para kullanımına yönelik engelleri kaldırmak için hazırlanıyor. Bu öneri, devam eden bir incelemeye tabi olsa da Yasama Komitesi Başkanı Pavel Krasheninnikov’a göre bu konuda fikir birliği bulunuyor. Krasheninnikov konu hakkında şunları söyledi:

“Medeni Kanun’da değişiklik yapılması gerektiğine inanıyoruz. Şimdi uygun onay prosedüründeyiz, ancak dijital para birimlerinin, adlarına göre sözleşmeye dayalı bir ödeme aracı olabileceği konusunda bir anlayış var.”

Rusya, 1 Ocak’ta yürürlüğe giren “Dijital Finansal Varlıklar ve Dijital Para Birimleri Hakkında Kanun” ile kripto para birimlerini düzenlemiş, mal ve hizmet ödemelerinde kullanılmasını yasaklamıştı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala