bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,029.96 0.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.24 1.24%
bnb
BNB (BNB) $ 578.04 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 173.28 2.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521917 0.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483548 0.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153824 0.54%

3 Ayda 1 Milyar Dolardan Fazla Kripto Varlık Çalındı

3 ayda 1 miyar dolardan fazla kripto varlik calindi

Son zamanlarda blockchain teknolojisinin ve kripto varlıkların popülerliği daha da arttı. Bu da siber suçluların yönünü bu alana çevirmesinde etkili oldu. Atlas VPN tarafından hazırlanan rapora göre, yılın üçüncü çeyreğinde (3Ç) 1 milyar dolardan fazla siber suçluluların eline geçti.

2021 3Ç’de 1 Milyar Dolardan Fazla Kripto Varlık Çalındı

Atlas VPN, Blockchain bilgisayar korsanlarının 2021 yılının üçüncü çeyreğinde ele geçirdiği kripto varlık miktarını açıkladı. Kripto varlıklar, son zamanlarda siber suçlar için bir altın madeni oldu diyebiliriz.

Sunulan verilere göre, korsanlar, yılın üç aylık döneminde 1 milyar doların üzerinde kripto varlık çaldı. Blockchain ile ilgili hack’ler ve dolandırıcılıklar artmaya devam ederken, Ethereum ekosistemi en önemli sayıda hack’ten zarar gördü. En çok parayı kaybeden de bu ağ oldu.

3 ayda 1 miyar dolardan fazla kripto varlik calindi 2
Kaynak: Atlas VPN

Bu arada paylaşılan rapordaki verilerin, blockchain projelerine yönelik saldırıları ortaya çıkaran Slowmist Hacked’ten alındığını da söylemiş olalım.

Ethereum ekosistemi özelinde bakarsak, ağ, 2021’in üçüncü çeyreğinde 20 hack saldırısı yaşadı ve toplamda 800 milyon doların üzerinde kayıp gördü. Bu saldırılar arasında, 610 milyon doların çalındığı Poly Network ağına yapılan saldırıyı en büyüklerden biri olarak sayabiliriz. Hırsızlığı yapan korsan, paranın büyük bir kısmını iade etse de ağdaki ölümcül hata oldukça dikkat çekiciydi.

Diğer yandan kripto varlık borsaları 5 farklı hack olayı gördü ve 114 milyon dolarlık kayıp yaşandı.

Kripto varlık borsası Liquid‘ten yaklaşık 90 milyon dolar değerinde kripto varlık çalınması bunların en dikkat çekicileri arasındaydı.

Ayrıca 7 saldırı, Binance Smart Chain‘e (BSC), yılın üçüncü çeyreğinde, 23 milyon dolara mal oldu.

Bu saldırılara yalnızca 3. çeyrek bazında bakmamak gerekiyor.

3 ayda 1 miyar dolardan fazla kripto varlik calindi 3

2019 yılında Blockchain ile ilgili saldırılan yüzde 13 yükseldiği görülüyor. 2018 yılında 84 hack olayı yaşanırken, 2019’da bu, 133’e çıkmış.

2021’in ilk üç çeyreğinde 146 hack saldırısı yaşandı. Geçen yılki 122 saldırı sayısına göre yüzde 20’lik bir artış yaşandı.

Beklentiler saldırı sıklığının dördüncü çeyrekte (4Ç) daha da artacağı yönünde.

Burada tüketicilerin bir projeye yatırım yapmadan önce, söz konusu projenin teknik ve güvenlik yapılarını iyice araştırması gerekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala