bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,070.63 4.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,074.60 2.63%
bnb
BNB (BNB) $ 581.53 3.35%
solana
Solana (SOL) $ 142.91 3.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530483 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466541 2.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14079 5.93%

WeChat, Dijital Yuan Ödemelerini Kabul Ediyor

wechat dijital yuan odemelerini kabul ediyor

Çin‘in madencilik faaliyetleri dahil olmak üzere kripto paraları tamamen yasaklaması üzerine kendi dijital yuan‘ını tüm ülke ekosistemine entegre etti. Ülkede ulaşım, alışveriş ve daha birçok alanda kullanımı yaygınlaşan dijital yuan, artık Çin’in en büyük mesajlaşma uygulaması WeChat üzerinden kullanılabilecek.

Bir CNBC raporuna göre, çok amaçlı bir mesajlaşma ve mobil ödeme uygulaması olan WeChat Pay, dijital yuan ödemelerini desteklemeye başlayacak. Şirketin yaklaşık 1.2 milyar aktif kullanıcısı olduğu için, şirketin hareketinin e-CNY ile çalışan vatandaşların sayısını hızla artırması bekleniyor.

wechat dijital yuan odemelerini kabul ediyor2

WeChat Üzerinden Dijital Yuan ile Ödeme Devri

Çin’in mesajlaşma uygulaması WeChat’in ana rakibi olan Alipay, aynı zamanda dijital yuan anlaşmalarına da odaklanmış durumda. Geçtiğimiz yıl, Alibaba üyesi Ant Group tarafından yönetilen firma, olası benimsemeyi araştırmak için denemelere başladı bile.

Konuyla ilgili olarak Consultancy Trivium China Analisti Linghao Bao, Çinli tüketicilerin iki şirketin oldukça bağlı olduklarını, aksi taktirde kullanıcıların yeni bir mobil ödeme uygulamasına geçmeye ikna olmayacaklarını belirtti.

“Bu nedenle, merkez bankasının bunu tek başına yapmak yerine WeChat Pay ve Alipay ile birlikte çalışması oldukça mantıklı.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala