bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,350.78 0.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.13 1.47%
bnb
BNB (BNB) $ 574.09 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 170.03 1.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.509702 2.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468496 2.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148989 2.63%

Valkyrie Funds, Bitcoin Bilanço ETF’sini Kapatıyor

Valkyrie Funds Bitcoin Bilanco ETFsini Kapatiyor

Kripto para sektörü için 2022 ne yazık ki pek iyi geçmiyor. Bir taraftan artan düzenleyici baskısı, diğer taraftan yaşanan hack saldırıları derken sektör kritik bir döneme girmiş durumda. Doğal olarak bu durum hemen yatırımcıları hem de aracıları etkiliyor. Bunun bir sonucu olarak Valkyrie Funds, yetersiz rağbet sebebiyle Bitcoin Bilanço ETF’sini kapatacağını açıkladı.

Valkyrie Funds Bitcoin Bilanco ETFsini Kapatiyor 1

Valkyrie Funds, Yetersiz Rağbet Sonrası Bitcoin Bilanço ETF’sini Kaldırıyor

Kripto varlıklar her ne kadar genel kullanımda bilinirliğini artırsa da piyasaların durumu gereği ivmesinde büyük kayıplar yaşıyor. Çoğu büyük ve kurumsal yatırımcılar ise kripto yatırımlarını ETF‘ler üzerinden ilerletmeyi tercih ediyor. Ancak piyasalarda yaşanan bu düşüş, yatırımcıları da tedirgin ettiğinden, ETF’lere olan ilgi de azaldı. Bu durumdan mağdur olan Valkyrie Funds ise Bitcoin Bilanço ETF’si için kepenk indiriyor.

Valkyrie Funds kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, Bitcoin için boğa odaklı bir yatırım aracı olan Bitcoin Bilanço ETF’sini (VBB) kaldıracağını açıkladı.

Şirket yaptığı açıklamada, fonun ekim ayı sonunda tamamen kapatılacağını ve ardından Aralık 2021’den bu yana işlem gördüğü Nasdaq’tan çıkarılacağını söyledi. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala