bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,068.04 2.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,573.39 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 583.43 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 186.35 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621996 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653156 2.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216051 14.67%

Uniswap (UNI) Kaç TL?

uniswap nedir nasil kullanilir


1 Uniswap ne kadar? 1 Uniswap kaç TL? 1 UNI kaç TL‘ye karşılık geliyor? Anlık UNI fiyat bilgisine ve Uniswap ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

UNI Grafiği

 

UNI/USD Fiyat Dönüştürücü


Uniswap Nedir?

Uniswap, 2018 yılında kurulan ilk merkezsiz borsadır (DEX). Uniswap’un inşası Ethereum (ETH) üzerinden ve otomatik piyasa yapıcı (AMM) algoritması kullanılarak inşa edildi.

Uniswap’in Özellikleri Nelerdir?

Uniswap (UNI), Ethereum üzerine inşa edilen halka açık borsadır ve işlemlerin tamamı zincirin içinde gerçekleşir. Bu sayede herkes borsa işlemlerindeki detaylara erişebilir.

Borsa, Ethereum üzerine inşa edilen tüm token’ları destekler. Bu sayede ERC-20 token’larınızı borsada kolayca listeleyebilirsiniz. Bunu gerçekleştirmek için piyasaya token sürmeniz ve ETH üzerinden fiyat belirlemeniz gerekir.

Borsaya likidite sağlamanız karşılığı yıllık faiz kazanırsınız. Ama merkezsiz borsalarda değer düşüklüğünden kayıp yaşayabilirsiniz. Bu yüzden borsalardaki likidite havuzlarını dikkatli bir şekilde incelemenizde fayda vardır. Ayrıca sağladığınız fonları istediğiniz zaman çekebilirsiniz.

Uniswap Nasıl Çalışır?

Uniswap, Ethereum üzerinde zincir içi olarak otomatik likidite sağlayıcı protokolü ile çalışır. Uniswap’taki modelde merkezsizlik, sansürlemeye karşı direnç ve güvenliğe öncelik tanır. Ayrıca Uniswap’un açık kaynaklı yazılımı GPL tarafından lisanslanmıştır.

Uniswap’ta ERC-20 token’ları likidite sağlamak, fon havuzu oluşturmak ve alım satım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Uniswap’ta Ethereum cüzdanı ve ERC-20 token’ları üzerinden fonları olan herkes likidite sağlayıcısı olabilir. Bunun için Uniswap’a girip cüzdanınızı bağlamanız gerekir. Ardından, Uniswap üzerinden token listeleme kısmına girip token’larınızın ETH değerini girebilirsiniz. Likidite sağlamak için ise likidite havuzları bulunan token’ları sağlamanız yeterlidir. Bunun karşılığı, işlem ücretlerinden belli bir miktar alırsınız.

Uniswap Yorumları

İlk olarak 2018’de açılan merkezsiz borsa, merkezsiz finans (DeFi) ilk olmakla beraber ilk zamanlarında başta SushiSwap (SUSHI) olmak üzere birçok farklı merkezsiz borsa ile rekabet etti. Ama sonrasında daha da gelişen borsa, Uniswap v3 güncellemesi ile birlikte daha etkin bir konuma gelmesi bekleniyor. Özellikle en iyi DeFi ürünlerinden biri olarak çalışan borsaya duyulan yüksek güven, birçok kişinin Ethereum (ETH) cüzdanlarını bağlayıp alım satım işlemlerini gerçekleştirmelerine olanak tanıyor. 

Uniswap (UNI) Nasıl Satın Alınır?

Uniswap satın almak için, ilk olarak kripto para borsasında hesap açmanız gerekir. Ardından hesap açtıktan sonra kimlik doğrulama işlemleri yapmanız gerekir. Eğer doğrulama işlemlerindeki adımların tamamı yerine getirilirse kolayca Uniswap alım satımı gerçekleştirebilirsiniz.

Türk Lirası ile Uniswap (USDT) Alma

Türk Lirası ile Uniswap (UNI) satın almak için BTCTürk Pro ve Paribu borsalardan kolayca alım gerçekleştirebilirsiniz. Bahsettiğimiz borsalarda hesap açıp kimlik doğrulaması yaptıktan sonra alım satım işlemlerini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartıyla Uniswap (UNI) Satın Alma

  1. Kripto al bölümüne gidin ve ödeme yöntemi olarak kredi kartı’nı seçin.
  2. Ödeme yönteminizi seçtikten sonra para birimi olarak Türk Lirası’nı seçin.
  3. Ardından kaç TL’lik UNI alacağınıza karar verin ve işlem detaylarını onaylayın.
  4. Sonrasında sizden istenen tüm detayları doldurun ve işlemi onaylayın.
  5. İşlemi onayladıktan sonra kredi kartı sizi bankanın ödeme kanalına yönlendirecektir. Bu bölümde bankadan gelen şifreyi doğru yazdıktan sonra eğer işleminiz onaylanırsa Tether alım işleminiz gerçekleşmiştir.

Ama kredi kartı işlemleri yüksek komisyon içerir ve bankalar tarafından çoğunlukla reddedilir. 

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle Uniswap (UNI) Satın Alma

  1. Borsanın TL ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.
  2. Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.
  3. Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.
  4. Sonrasında yatırdığınız para ile borsalarda UNI alımı yapabilirsiniz.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur. Son olarak, üçüncü parti ödeme hizmetleri üzerinden kripto para alım satımı Merkez Bankası tarafından konulan yasak 30 Nisan’da devreye girecek.

EFT/Havale İşlemleri ile UNI Satın Alma

EFT/Havale işlemleri aracılığıyla Uniswap satın almak için, ilk olarak borsaların para aktarma sekmesine gitmeniz gerekir. Ardından bankadaki TL hesabınızı tanıttıktan sonra borsa hesabınıza fon aktarmanız gerekir. Fonlarınızı aktarma tamamlandıktan sonra borsalar üzerinden alım gerçekleştirebilirsiniz. Fonlar aktarıldıktan sonra banka ve borsa size bilgilendirme maili yollar. Bilgilendirme mailini aldıktan sonra UNI token’larını alabilirsiniz.

Uniswap Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Uniswap’u kim geliştirdi?

Uniswap açık kaynaklı olarak geliştirdi. Şu anda hiçbir merkezi otoriteye bağlı olmaksızın faaliyet gösteriyor.

Uniswap fiyatı neye göre belirleniyor?

Uniswap fiyatı, Uniswap protokolündeki gelişmeler, merkezsiz finans (DeFi) alanındaki gelişmeler ve kripto para piyasasındaki gelişmelere göre belirlenir.

Uniswap nasıl üretiliyor? Uniswap nasıl kazanılır?

Uniswap üretimi, borsanın akıllı kontratları aracılığıyla gerçekleştirilir.

Uniswap kazanmak için kripto para borsalarında alım satım işlemleri, Uniswap’a likidite sağlama ve ödemeleri UNI olarak almanız gerekir. Ödemeleri Uniswap olarak almak için, Uniswap’u destekleyen online cüzdan hesabı açıp adreslerinizi paylaşmanız gerekir. Borsalarda ise, kripto para işlemleri üzerinden Uniswap miktarınızı artırabilirsiniz. Borsalarda Uniswap kazanmak için ilk olarak Uniswap satın alıp yükseldiği zaman satıp düştüğü zaman aldıktan sonra elinizdeki UNI’leri artırabilirsiniz. Diğer bir yöntem olan likidite sağlamada ise işlem ücretlerini UNI olarak almanıza olanak tanır.

Uniswap (UNI) almak için en az kaç Türk Lirası gerekir?

Kripto para borsaları, Uniswap almak için herhangi bir üst sınır koymaz. Ama borsalar, komisyon oranları, likidite sağlama ve karlılıklarına göre koyacağı miktarlar değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden herhangi bir borsada hesap açmadan önce minimum yatırma gereksinimlerine bakmanızı öneririz. Ama borsalar, birim başına kripto para fiyatı düşük olan coin’ler için en az 10 adet satın almanızı ister.

Uniswap’larımı hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Kripto para borsalarında Uniswap’larınızı satıp kolayca paraya çevirebilirsiniz. Bunun için al-sat kısmına tıklayıp Uniswap satış emrini verdikten sonra istediğiniz para birimine çevirebilirsiniz. Sattıktan sonra ise borsanızdaki fonlarınızı banka hesabınıza iletebilirsiniz.

Satın aldığım Uniswap’larımı nasıl saklayacağım?

Uniswap’larınızı borsa hesaplarınızda, online cüzdanlarda veya soğuk cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Eğer çok sık alım satım işlemi yapacaksanız, borsada tutmanız en iyi seçenek olacaktır. Satın aldığınız Uniswap’larınızı TrustWallet, MetaMask, Ledger Nano X veya Ethereum tabanlı başka diğer cüzdanlarda tutabilirsiniz. 

Uniswap ile ilgili en son gelişmeleri nasıl takip edebilirim?

Uniswap ile ilgili son dakika gelişmelerini, kripto para haberlerini BTCHaber üzerinden takip edebilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala