bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,059.90 7.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,225.58 10.05%
bnb
BNB (BNB) $ 508.29 10.73%
solana
Solana (SOL) $ 174.31 16.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.583287 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.603207 11.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.127312 13.70%

Paylaş

SushiSwap (SUSHI) Kaç TL?

sushiswap 1280x720 1


1 SushiSwap ne kadar1 SushiSwap kaç TL? 1 SushiSwap kaç dolar? 1 SUSHI kaç TL‘ye karşılık geliyor? Anlık SUSHI fiyat bilgisine ve Tether ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

SUSHI Grafiği

 

SUSHI/TL Fiyat Dönüştürücü


SushiSwap Nedir?

SushiSwap (SUSHI), Uniswap’un (UNI) fork’lanması sonucu Ethereum (ETH) ağında oluşturulmuş merkezsiz borsadır (DEX). Emir defteri yerine otomatik piyasa yapıcı (AMM) kullanan SushiSwap’ta likidite, kullanıcıların havuzlara yatırdığı fonlar üzerinden gerçekleşir. Bu sayede fon sağlayıcılar, sağladıkları fonlar karşılığı SUSHI token’ları ve faiz elde ederler. Bu sayede SUSHI sahipleri borsayı yönetir.

SushiSwap’un Özellikleri Nelerdir?

SushiSwap, ilk olarak sağladıkları fonlar karşılığı faiz alırlar ve bunun karşılığı SUSHI ve xSUSHI token’larına sahip olurlar. İkincisi ise, kripto para seçimi konusunda esneklik vardır ve tüm işlemler likidite havuzları ve vasi olmayan cüzdanlar üzerinden işlem gerçekleşir. Son olarak, SushiSwap’ta tüm kararlar topluluk tarafından alınır.

SushiSwap Nasıl Çalışır?

SushiSwap, kripto para işlemlerinin merkezsiz bir şekilde gerçekleşmesine olanak sağlar. Bunu gerçekleştirmek için ise otomatik fiyasa yapıcı (AMM) fonksiyonlarını kullanır. Otomatik piyasa yapıcılar ise likidite havuzlarını ve token fiyatlarını matematiksel formüller veya algoritmalarla belirleyen akıllı kontratlardır.

SushiSwap kullanmak için ilk olarak platforma girmeniz gerekir. Ardından cüzdanınızı bağlamanız ve Swap kısmına tıklamanız gerekir. Sonrasında istediğiniz token’ları seçin ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İşleminizi onayladıktan sonra ise borsaya %0.3’lük komisyon ödersiniz. Son olarak Ethereum işleminizi gerçekleştirdikten sonra token’larınıza sahip olabilirsiniz.

SushiSwap Yorumları

SushiSwap, 2020 yılında Uniswap’un forklanması sonucu ortaya çıkmasına rağmen, bazı gelişmeler sonucu ciddi zararlar gördü. Özellikle Chef Nomi’nin aniden elindeki SUSHI’leri satması sonucu piyasa değeri aniden %50 düştükten sonra topluluğun memnuniyetsizliği yüzünden liderlik pozisyonunu Alameda Research ve FTX CEO’su Sam Bankman Fried’e verdi. Ardından topluluk böyle bir olayın bir daha gerçekleşmemesi için Chef Nomi’nin fonlarını geliştirme fonuna yatırması ve sonrasında topluluğun seçtiği yöneticiler ile beraber birden fazla kişinin imzalaması gereken cüzdanlarda tutulmasına karar verdi. Bu sayede SushiSwap topluluğunun güveni kazanıldı ve kimse topluluğun izni olmadan bir işe kalkışamaz hale geldi. Sonrasında SushiSwap, kullanıcı sayısı artması ve giderek büyüyen DeFi ekosisteminden faydalanarak günümüz seviyelerine kadar çıktı. Eğer SushiSwap gittiği yolu takip etmesi durumunda finans dünyasında önemli bir güç olabilir.

SushiSwap (USDT) Nasıl Satın Alınır?

SushiSwap satın almak için, ilk olarak kripto para borsasında hesap açmanız gerekir. Ardından hesap açtıktan sonra kimlik doğrulama işlemleri yapmanız gerekir. Eğer doğrulama işlemlerindeki adımların tamamı yerine getirilirse kolayca SushiSwap alım satımı gerçekleştirebilirsiniz.

Türk Lirası ile Tether (USDT) Alma

Türk Lirası ile SushiSwap (SUSHI) satın almak için Paribu, BTCTürk, Bitexen ve diğer borsalardan kolayca alım gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartıyla Tether (USDT) Satın Alma

  1. Kripto al bölümüne gidin ve ödeme yöntemi olarak kredi kartı seçin.
  2. Ödeme yönteminizi seçtikten sonra para birimi olarak Türk Lirası’nı seçin.
  3. Ardından kaç TL’lik SUSHI alacağınıza karar verin ve işlem detaylarını onaylayın.
  4. Sonrasında sizden istenen tüm detayları doldurun ve işlemi onaylayın.
  5. İşlemi onayladıktan sonra kredi kartı sizi bankanın ödeme kanalına yönlendirecektir. Bu bölümde bankadan gelen şifreyi doğru yazdıktan sonra eğer işleminiz onaylanırsa SushiSwap alım işleminiz gerçekleşmiştir.

Ama kredi kartı işlemleri yüksek komisyon içerir ve bankalar tarafından çoğunlukla reddedilir.

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle SushiSwap (SUSHI) Satın Alma

  1. Borsanın TL ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.
  2. Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.
  3. Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.
  4. Sonrasında yatırdığınız para ile borsalarda SUSHI alımı yapabilirsiniz.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur.

SushiSwap Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

SushiSwap’u kim geliştirdi?

SushiSwap, Chef Nomi ve 0xMaki tarafından geliştirildi. Sonradan ise yönetişim token’larına sahip olanlar tarafından açık kaynak olacak şekilde değiştirildi.

SushiSwap fiyatı neye göre belirleniyor?

SushiSwap fiyatı kripto para borsalarındaki gelişmeler, merkezsiz finans (DeFi) alanındaki gelişmeler ve SushiSwap borsasındaki gelişmelere göre belirlenir. Bu üç alanın tamamı SushiSwap’u çok etkilese de, bu gelişmeleri en çok etkileyen borsadaki gelişmelerdir. Bu yüzden diğer alanlara bakmadan önce borsadaki gelişmelere bakmanız önemli fikirler sağlayabilir.

SushiSwap nasıl üretiliyor? SushiSwap nasıl kazanılır?

SushiSwap üretimi, staking ve işlem ücretlerinden elde edilen komisyonların bloklara kazılması aracılığıyla oluşur. Bu yöntemde kullanıcılar, borsaya fon sağlamaları karşılığında kullanıcılara belli miktarda SUSHI ve x SUSHI verirler. Bu sayede daha fazla SUSHI kazanmak için stake ettirmeniz yeterlidir. Diğer yöntemler ise ödemeler ve borsa işlemleridir.

Ödemeler için ilk olarak ERC-20 cüzdanı kurmanız ve ardından maaşınızı ve ücretlerinizi SUSHI olarak istemeniz gerekir. Sonradan cüzdan adresini paylaştıktan sonra ödemeleri SUSHI olarak alabilirsiniz. Ama bu yöntemde özel anahtarınızı kimseye vermeyin. 

İkinci olan yöntemde ise farklı işlem çiftleri üzerinden SUSHI kazanmaktır. Bu yöntem, borsalarda sizin analizleriniz doğrultusunda elinizdeki SUSHI’leri artıracak şekilde işlem gerçekleştirdiğiniz zaman geçer. 

SushiSwap (SUSHI) almak için en az kaç Türk Lirası gerekir?

Kripto para borsaları, SushiSwap almak için herhangi bir üst sınır koymaz. Ama borsalar, komisyon oranları, likidite sağlama ve karlılıklarına göre koyacağı miktarlar değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden herhangi bir borsada hesap açmadan önce minimum yatırma gereksinimlerine bakmanızı öneririz. Ama borsalar, birim başına kripto para fiyatı düşük olan coin’ler için en az 10 adet satın almanızı ister. Böylece borsalar karlılıklarını koruyabilir.

SushiSwap’larımı hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Kripto para borsalarında SushiSwap’larınızı satıp kolayca paraya çevirebilirsiniz. Bunun için al-sat kısmına tıklayıp Tether satış emrini verdikten sonra istediğiniz para birimine çevirebilirsiniz.

Satın aldığım SushiSwap’larımı nasıl saklayacağım?

SushiSwap’larınızı borsa hesaplarınızda, online cüzdanlarda veya soğuk cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Eğer çok sık alım satım işlemi yapacaksanız, borsada tutmanız en iyi seçenek olacaktır. Satın aldığınız SushiSwap’larınızı TrustWallet, MetaMask, Ledger Nano S/X veya Ethereum tabanlı başka diğer cüzdanlar da tutabilirsiniz.

SushiSwap ile ilgili en son gelişmeleri nasıl takip edebilirim?

SushiSwap ile ilgili son dakika gelişmelerini, kripto para haberlerini BTCHaber üzerinden takip edebilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti. 2016 yılında yaptığı araştırmalar neticesinde kripto paralarla ve Blockchain teknolojisiyle ilgilenmeye başlayan Tuncay, 1 yıllık bir çalışmanın ardından bu alanda içerikler üretmeye başladı. Tuncay, üniversite yıllarında yerli ve yabancı birçok kripto para projesinde rol alarak kripto para sektörüyle bağlarını iyice güçlendirdi. Henüz lise yıllarında gazeteciliğe ilgi duyan Tuncay, üniversite yıllarında internet dünyasına adım attı ve 2018 yılında sırasıyla Coinografi.com ve CoinBilgi.net sitelerini kurdu ve yönetti. Tuncay, üniversite yıllarından bu yana gününün tamamını kripto paralar ve Blockchain teknolojisiyle ilgilenerek, bu konuda araştırmalar yaparak geçiriyor. Tuncay’ın kripto para alanında ilgilendiği başlıca konular arasında ödeme sistemleri, NFT ve merkezsiz finans protokolleri yer alıyor. Tuncay Blockchain teknolojisine, kripto paralara, teknolojik dönüşüme, ekonomiye duyduğu ilgi nedeniyle bu alanda yüksek lisans eğitimi için yönünü dijital dönüşüm konusunda Avrupa’ya liderlik eden Baltık ülkelerine çevirdi ve 2021 yılının Ocak ayında Letonya Riga Teknik Üniversitesi Business Informatics bölümünden kabul aldı. 2021 yılının Ocak ayında Kriptomeda bünyesine katılan Tuncay, Coinkolik.com, BTCHaber.com ve CoinBilgi.net platformlarının Yayın Koordinatörlüğü görevini yürütüyor. Üniversite yıllarında girişimcilik ve doğa Sporları kulüplerinde aktif rol alan Tuncay başta futbol ve hentbol olmak üzere spora, bilgisayar ve konsol oyunlarına, fotoğrafçılığa, araştırmaya, okumaya ve öğrenmeye büyük ilgi duyuyor. Kripto para ekosisteminde spesifik olarak NFT’lerle ilgilenen Tuncay, bununla birlikte Solana, Polkadot ve Avalanche gibi akıllı sözleşmeleri ve merkezsiz finans protokollerini destekleyen projeleri yakından takip ediyor. Tuncay, Mahatma Gandhi’in “Dünyada görmek istediğin değişimin bir parçası ol.” sözünden ilham alıyor. Bu bağlamda geleneksel finansal sistemin temellerinden çatırdadığını ve dijital paraların insanlığın geleceği olduğunu düşünmesi nedeniyle kripto para ekosisteminin geniş kitlelerce benimsenmesi için çalışmalar yürütüyor. Tuncay, kripto varlıkların paranın çehresini temelden değiştirebileceğine inanıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala