bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,233.75 7.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,036.76 5.39%
bnb
BNB (BNB) $ 581.93 2.69%
solana
Solana (SOL) $ 158.29 11.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518801 3.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452947 5.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155613 6.99%

Tesla, Bitcoin Madenciliği için Block ve Blockstream ile Çalışacak

Tesla Bitcoin Madenciliği için Block ve Blockstream ile Çalişacak

Kripto paraların kullanımın artmasıyla birlikte düzenleyicilerin ilgisi kriptolara yönelmişken, şirketler de önemli adımlar atmaya devam ediyor. Öyle ki birçok madencilik şirketi yatırımlarını artırırken bir haber de elektrikli araç devi Tesla’dan geldi. Daha önce Bitcoin’i (BTC) ödeme seçenekleri arasına ekleyip çevresel nedenlerden dolayı bu kararından vazgeçen Tesla, son olarak Teksas’taki güneş enerjisi santralinden Bitcoin (BTC) çıkarmak için Block ve Blockstream ile ortaklık kuruyor.

Tesla, Bitcoin Madenciliği için Block ve Blockstream ile Çalışacak

Tesla, Bitcoin Madenciliği için Block ve Blockstream ile Ortak Oldu

Blockstream ve Jack Dorsey’nin şirketi Block, Teksas’ta Tesla’nın güneş enerjisi ve depolama teknolojisini kullanan güneş ve pille çalışan bir Bitcoin (BTC) madeninde temel atıyor. Bu yapılan iş birliği ile birlikte Tesla’nın 3.8 megavat gücündeki güneş PV dizisi ve 12 megavat saatlik Megapack’i sisteme güç sağlayacak.

Blockstream kurucu ortağı ve CEO’su Adam Back, Miami’de gerçekleşen Bitcoin 2022 konferansı arasında CNBC ekibine madencilik tesisinin yüzde 100 yenilenebilir için bir konsept kanıtı olarak tasarlandığını açıkladı.

CNBC tarafından paylaşılan habere göre Back konuyla alakalı olarak şu ifadelere yer verdi:

“İnsanlar Bitcoin madenciliği ile ilgili farklı faktörler hakkında tartışmayı severler. Düşündük, kanıtlayalım. Açık bir gösterge panosuna sahip olun, böylece insanlar birlikte oynayabilir, belki diğer oyuncuları katılmaları için bilgilendirebilir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala