bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,003.95 0.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,080.62 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 578.17 0.12%
solana
Solana (SOL) $ 168.74 2.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513054 1.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471457 2.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150558 1.43%

Teksas Senatöründen Bitcoin Madencilerine Övgü

teksas senatorunden bitcoin madencilerine ovgu

Dünya genelinde Bitcoin ve kripto para madencilik faaliyetleri artmaya devam ediyor. ABD’de madencilik faaliyetlerinin yoğunlaştığı bölge olan Teksas’ta bir senatör Bitcoin madenciliği hakkında açıklama yaptı.

Teksas Senatöründen Bitcoin Madencilik Çıkışı

Teksas senatörü Ted Cruz, Bitcoin (BTC) madenciliğinin çevre için ek bir avantaj olduğunu belirterek Bitcoin madenciliği işletmelerinin enerji tüketimleriyle olan endişelere karşı çıktı. Cruz yaptığı bir röportajda, kripto para madenciliğinin, özellikle madencilerin yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya odaklanmaları durumunda çevre için “net artı” olduğunu dile getirdi. Cruz açıklamasında ayrıca Bitcoin madenciliğinin girişimcileri beslediği için faaliyete katılanların refahını artırdığını şu sözlerle dile getirdi:

Kripto para, çevre için net bir artı. Pek çok yenilenebilir kaynağın kilidini açabilmek için çevrenin önemi büyüktür. Kaynakları verimli kullanmak bu nedenle büyük bir artı. Bitcoin aynı zamanda girişimcilerle dolu, ailelerini geçindiren kişiler için bu faaliyetlerin refah getirdiğini söyleyebilirim.

teksas senatorunden bitcoin madencilerine ovgu 2

Cruz, Bitcoin madenciliği eleştirisi sonrasında faaliyetin şebekeyi paylaşarak diğer enerji kullanım biçimleriyle de var olabileceğine değindi. Cruz açıklamasında, “Bitcoin madenciliğinin anında açılıp kapanma yeteneği nedeniyle, elektrik kesintisi ya da elektrik krizi yaşanılan bir anda madencilik şirketleri tarafından üretilen enerjinin şehir şebekesine de geri verilebilme imkânı bulunuyor.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala