bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,993.15 0.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.71 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 559.23 1.63%
solana
Solana (SOL) $ 143.17 2.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504053 0.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469035 2.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152147 0.74%

Sequoia Capital’in Yılın İlk Çeyreğindeki Kripto Yatırımları (2023)

sequoia capital yatirimlari

Bu yazımda Sequoia Capital’in 2023 yılının ilk çeyreğindeki kripto para sektöründe yaptığı yatırımlara yakından bakacağız. 

Sequoia Capital, teknoloji ve blockchain sektörlerindeki yatırımlarına öncelik veren ABD merkezli bir risk sermayesi (VC) şirketidir.

Sequoia Capital gibi risk sermayesi fonlarının potansiyeli yüksek girişimleri, henüz proje aşamasındayken bulup erkenden yatırımlar yapıyor. Bu nedenle potansiyeli yüksek yeni kripto para projelerini bulmak isteyen bireysel yatırımcılar için risk sermayesi şirketlerinin para akışını takip etmek akıllıca olabilir. 

Sözü çok uzatmadan Sequoia Capital’in 2023 yılının ilk 3 ayında yaptığı kripto para yatırımlarına yakından bakalım. Çeşitli kaynaklardaki verileri göz önünde bulundurduğumuzda Sequoia Capital‘in 4 farklı yatırım turuna katıldığı göze çarpıyor. Bunlar şu şekilde:

1- Caldera

Caldera, yüksek performanslı, özelleştirilebilir ve uygulamaya özel ikinci katman blok zincirleri oluşturma konusunda uzmanlaşan bir girişim. Caldera Zincirleri olarak anılan bu ağlar, merkezsiz uygulamaların performansını ve kullanıcı deneyimini optimize ederek saniyede yüzlerce işlem gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor. Caldera, düşük onay süreleri ile yüksek verim gibi özelliklere sahip.

Caldera, 13 Şubat’ta duyurulan Sequoia Capital liderliğindeki finansman turunda 9 milyon dolar topladı.

Caldera blockchain altyapıları kategorisinde faaliyet gösteriyor.

TipLink, kripto para transferlerini bir link göndermek kadar kolaylaştıran gözetimsiz kripto para cüzdanıdır. TipLink’e Solana cüzdanınızı ve Gmail hesaplarını bağlayan kullanıcılar kolaylıkla kripto para işlemleri gerçekleştirebilir. Oluşturulan TipLink, Twitter, Discord vb. gibi platformlar aracılığıyla başkalarına gönderilerek kripto para transferleri gerçekleştirilebilir. 

TipLink, 21 Şubat’ta tohum yatırım turuna Sequoia Capital liderlik etti. Yatırım turuna Solana VenturesCircleMulticoin CapitalCirclePaxos gibi önde gelen kripto para şirketleri katıldı. 

TipLink, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

3- Kaito

Kaito, kripto paralardaki bilgi parçalanması sorununu çözmeye çalışan bir yapay zeka girişimidir. Veri ve bilgiler genellikle Discord, Medium, Mirror, podcast gibi farklı haber ve araştırma platformlarındaki kaynaklara bölünmüş durumda. Kaito, yapay zeka teknolojisini kullanarak bu bilgilerin hepsini tek bir yerde topluyor. Kaito, yapay zeka teknolojisini yalnızca bilgi toplamak için değil aynı zamanda sıralama, öneriler ve konu madenciliği için de kullanıyor.

Kaito, 21 Şubat’taki finansman turunda aralarında Sequoia Capital‘in de yer aldığı yatırımcılardan 5,3 milyon dolar topladı.

Kaito, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

4- Turnkey

2023 yılında New York merkezli olarak kurulan Turnkey, özel anahtarları yönetmek için güvenli API’ler sunan bir özel anahtar altyapı sağlayıcısıdır.

Turnkey, 22 Mart’taki tohum yatırım turunda aralarında Sequoia Capital‘in de yer aldığı risk sermayedarlarından 7,5 milyon dolar yatırım aldı. Tohum yatırım turuna katılan risk sermayedarları arasında Coinbase Ventures de yer alıyor. 

Turnkey, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

Eğer bu içerik ilginizi çektiyse;

başlıklı yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala