bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,924.59 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.14 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 543.86 0.08%
solana
Solana (SOL) $ 138.19 4.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.483742 1.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441092 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147042 0.89%

a16z’nin Yılın İlk Çeyreğindeki Kripto Yatırımları (2023)

a16z portfoyu

Bu yazımda önde gelen girişim sermayelerinden a16z’nin yılın ilk çeyreğindeki kripto para sektöründe yaptığı yatırımlara yakından bakacağız.

a16z gibi risk sermayesi fonlarının potansiyeli yüksek girişimleri, henüz proje aşamasındayken bulup erken dönem yatırımlar yapıyor. Bu nedenle potansiyeli yüksek yeni kripto para projelerini bulmak isteyen bireysel yatırımcılar için risk sermayesi şirketlerinin para akışını takip etmek akıllıca olabilir.

Sözü çok uzatmadan a16z’nin 2023 yılının ilk 3 ayında yaptığı kripto para yatırımlarına yakından bakalım. Çeşitli kaynaklardaki verileri göz önünde bulundurduğumuzda a16z’nin 12 farklı yatırım turuna katıldığı göze çarpıyor. Bunlar şu şekilde:

1- Createra

Createra, içerik oluşturucuların oyunlar yaratmasına, yayınlamasına ve MetaFi oluşturmasına olanak tanıyan bir kullanıcı tarafından oluşturulan içerik (UGC) metaverse motorudur. Createra’da yaratmak, sınırsız oyuncu kapasitesinin yanı sıra çoklu yaratıcı seçenekleri ve her yerden çapraz oyun ile daha eğlenceli ve verimli hale getirilmiştir.

Createra 15 Ocak 2023’te, ai16z liderliğindeki Seri A finansman turunda 10 milyon dolar yatırım almıştır.

Createra, GameFi alanında faaliyet gösteriyor.

creetera

2- Carry1st

Carry1st, Afrika’nın önde gelen sosyal oyun ve interaktif içerik yayıncılarından biri. Addis Ababa’dan Sofya’ya ve New York City’ye kadar dünyanın dört bir yanındaki stüdyolarla çalışarak dinamik oyunlar geliştiriyor ve bunları yeni pazarlarda ölçeklendiriyor. Carry1st, Afrika’daki müşterilerine hizmet verebilmek adına dijital içerik ödemeleri için kredi kartlarına alternatif olarak özel bir ödeme ve e-ticaret sistemi geliştirdi.

Carry1st, şu ana kadar 4 farklı finansman turunda toplamda 55 milyon dolar yatırım aldı. Bu finansman turlarının ikisine Andreessen Horowitz (a16z) de katıldı. Projenin diğer önde gelen yatırımcıları arasında Riot Games, Google Ventures ve Alumni Venture Group yer alıyor.

Carry1st, GameFi alanında faaliyet gösteriyor.

carry1st

3- Plai Labs

Plai Labs, kullanıcıların sosyal medya deneyimini zenginleştirmek için yapay zeka ve web3 teknolojilerini kullanan yeni nesil sosyal medya platformudur. Plan Labs, sosyal medya, oyun mekaniği ve ileri teknoloji konularındaki deneyimlerini dünya çapında 100 milyonlarca insan tarafından kullanılan ürünler oluşturmak için kullanıyor.

Plai Labs, a16z öncülüğünde 19 Ocak’ta gerçekleştirilen tohum finansman turunda 32 milyon dolar topladı.

Plai Labs, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

plai labs

4- Alongside Crypto Market Index

AMKT, tek bir token satın alarak birçok farklı kripto para birimine yatırım yapmayı kolaylaştıran endekstir. AMKT Token, birçok farklı kripto para biriminden oluşan bir sepetinin değerini temsil ediyor. AMKT, kripto piyasasını tek bir token ile takip etmek için tasarlanmış bir kripto endeksidir. Endeksin zaman içinde piyasayı doğru bir şekilde yansıttığından emin olmak için AMKT aylık olarak yeniden dengelenir ve üç ayda bir yeniden oluşturulur.

Alongside Crypto Market Index Fund, Andreessen Horowitz (a16z) liderliğindeki tohum yatırım turuda 11 milyon dolar topladı. Tohum yatırım turuna katılan önde gelen girişim sermayelerinden biri de Coinbase Ventures.

Alongside Crypto Market Index Fund, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

5- Stelo

Stelo Labs, kripto para sektörünü kimlik avı saldırılarına karşı korumak için geliştirilen açık kaynak kodlu bir eklentinin geliştiricisidir. Stelo’nun eklentisi kullanıcı dostu bir arayüze sahip ve kullanıcıların kötü niyetli aktörlere ve kimlik avı saldırılarına karşı güvende kalmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Stelo, Andreessen Horowitz’in (a16z) liderliğinde gerçekleştirilen 16 Şubat’taki yatırım turunda 6 milyon dolar topladı. Yatırım turuna katılan diğer önde gelen şirketler şu şekilde: OpenSea Ventures, Xoogler.

Stelo, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

stelo nedir

6- Yield Guild Games (YGG)

Yield Guild Games (YGGs), sanal dünya değiştirilemez tokenlerine (NFT’ler) yatırım yapan merkeziyetsiz otonom organizasyondur (DAO). Kuruluşun amacı, dünyanın en büyük sanal ekonomisini geliştirmek, faydayı en üst düzeye çıkarmak için varlıklarını optimize etmek ve gelirleri paydaşlarıyla paylaşmaktır.

Yield Guild Games, Andreessen Horowitz’in (a16z) katıldığı iki farklı finansman turunda toplamda 18,4 milyon dolar topladı. Yield Guild Games’in toplamda 4 farklı finansman turuna çıktığını ve 23,7 milyon dolar topladığını da belirteyim.

Yield Guild Games, DeFi alanında faaliyet gösteriyor.

Yield Guild Games nedir

7- Azra Games

Şirket, blockchain teknolojisinde savaş oyunları geliştirme konusunda uzmanlaşmış bir şirket. Azra Games, 2022 yılında Sonny Mayugba tarafından Sacramento, California’da kuruldu.

Azra Games, Andreessen Horowitz’in (a16z) liderliğindeki iki farklı yatırım turunda 25 milyon dolar topladı. Şirketin diğer yatırımcıları arasında Coinbase Ventures ve Play Ventures de yer alıyor.

Azra Games, GameFi alanında faaliyet gösteriyor.

Azra Game

8- Towns

Town, Towns protokolünde var olan ve topluluk üyelerinin özgürce iletişim kurmalarına ve topluluklarına gerçekten sahip olmalarına olanak tanıyan programlanabilir, kendi kendini yöneten bir alan. Town, protokolün büyümesini ve gelişmesini desteklemeye adanmış bir grup olan Towns DAO tarafından yönetiliyor. DAO ayrıca temel yol haritasının oylanması, teknik yükseltmeler ve rezervlerin yönetilmesi gibi platform için önemli kararlar alabiliyor.

Towns, Andreessen Horowitz’in (a16z) liderliğindeki Seri A yatırım turunda 25,5 milyon dolar topladı.

Towns, blockchain hizmetleri alanında faaliyet gösteriyor.

Towns DAO

9- Capsule

Capsule, geliştiricilerin imzalarını kolayca yükseltmelerini iki önemli yenilikle mümkün kılınan bir araç setidir: Programlanabilir MPC ve Secure Enclave-Managed Authorization. Capsule, fonları güvende tutan ve anahtarların yalnızca amaçlanan işlemleri yetkilendirebilmesini sağlayan programlanabilir MPC’yi sunarak MPC (Çok Taraflı Hesaplama) ile zincir üzerinde işlem yapmanın doğasını genişletiyor.

Andreessen Horowitz’in (a16z), 17 Mart 2023 tarihinde Towns projesine yatırım yaptı.

Capsule, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

10- CCP Games

CCP Games, çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunlarına odaklanmış bir oyun geliştiricisidir. CCP Games’in oyunları arasında bilim-kurgu oyunları, çok oyunculu çevrimiçi birinci şahıs nişancı oyunları ve çeşitli mobil platformlar için sanal gerçeklik aksiyon oyunları yer alıyor.

CCP Games, 21 Mart tarihinde Andreessen Horowitz (a16z) liderliğindeki yatırım turunda 40 milyon dolar topladı.

CCP Games, GameFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

11- Character.ai

Character.AI, bireylere kişiselleştirilmiş bir yapay zeka deneyimi sunmak için büyük dil modelleri, metin ve diğer içerikleri tanıyan, özetleyen, çeviren, tahmin eden ve üreten derin öğrenme algoritmaları kullanan bir diyalogsal yapay zeka platformudur. Platform, kullanıcılarının karakterler oluşturmasına ve onlarla etkileşim kurmasına olanak tanıyor.

Character.ai, 23 Mart 2023 tarihinde Andreessen Horowitz (a16z) liderliğindeki Seri A yatırım turunda 1 milyar dolar değerlemeyle 150 milyon dolar topladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala