bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,806.97 2.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.43 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 582.21 1.81%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 1.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628306 2.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651696 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220648 18.58%

Jump Crypto’nun Yılın İlk Çeyreğindeki Kripto Yatırımları (2023)

jump crypto nedir

Bu yazımda önde gelen girişim sermayelerinden Jump Crypto‘nun 2023 yılının ilk çeyreğindeki kripto para sektöründe yaptığı yatırımlara yakından bakacağız. 

Jump Crypto, 2015 yılında kurulan Chicago merkezli bir kripto para şirketidir. Jump Crypto, blockchain, kripto para ve Web3’e uzun vadeli bakan, açık kaynaklı, topluluk odaklı projelerin tam değerini ve potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışıyor.

Jump Crypto gibi risk sermayesi fonlarının potansiyeli yüksek girişimleri, henüz proje aşamasındayken bulup erken dönem yatırımlar yapıyor. Bu nedenle potansiyeli yüksek yeni kripto para projelerini bulmak isteyen bireysel yatırımcılar için risk sermayesi şirketlerinin para akışını takip etmek akıllıca olabilir. 

Sözü çok uzatmadan Jump Crypto’nun 2023 yılının ilk 3 ayında yaptığı kripto para yatırımlarına yakından bakalım. Çeşitli kaynaklardaki verileri göz önünde bulundurduğumuzda Jump Crypto’nun 7 farklı yatırım turuna katıldığı göze çarpıyor. Bunlar şu şekilde:

1- MeSafe

MSafe (diğer adıyla Momentum Safe) 2022 yılının Ağustos ayında Silikon Vadisi’nde deneyimli blockchain ve kripto para geliştiricileri tarafından kuruldu. Cüzdan sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren MSafe, güvenlik, birlikte çalışabilirlik ve merkezsizlik odaklı çoklu imza cüzdanı çözümleri sunuyor. MSafe, Aptos / Move tabanlı ekosistem için ilk çoklu imzalı cüzdan çözümünü hizmete sundu.

MSafe, 5 Ocak 2023’te duyurulan tohum yatırım turuna JumpCrypto‘nun liderlik etti. Tohum yatırım turuna katılan diğer kripto para şirketleri arasında Coinbase ve Circle gibi önde gelen VC’ler de yer aldı.

MSafe, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

2- Ulvetanna

Sıfır bilgi kanıtı verimliliğini artırmak için donanım üreten bir girişim olan Ulvetanna, sıfır bilgi teknolojisini kullanan katman-2 Ethereum Sanal Makine ağları için ZKP’ler üretmeye odaklanmayı planlıyor.

Ulvetanna, 19 Ocak’ta Jump Crypto‘nun da katıldığı tohum yatırım turunda 15 milyon dolar topladı. Tohum yatırım turuna Paradigm ve Bain Capital Crypto liderlik etti.

Ulvetanna DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

3- Port3 Network

Port3, web3 kullanım durumları için evrensel olarak erişilebilir ve güçlü bir Sosyal Veri Katmanı oluşturmak üzere zincir dışı/zincir üstü verileri bir araya getirerek standartlaştırıyor. Port3 Network bunun için SoQuest ürününü piyasaya sürdü. SoQuest, 9 farklı katman-1 ağını ve Ethereum Sanal Makinesi destekli ağların büyük bir çoğunluğunu kapsayan görev ve para basma platformudur.

Port3 Network, 2 Şubat’ta Jump Crypto‘nun da katıldığı tohum yatırım turunda 3 milyon dolar topladığını açıkladı. Yatırım turuna KuCoin liderlik etti.

Port3 Network, blockchain altyapısı kategorisinde faaliyet gösteriyor.

4- VRRB Labs

VRRB Labs, yenilikçi blockchain protokolü olan VRRB’yi geliştiren şirket. VRRB, Proof-of-Claim adlı yeni bir konsensüs algoritması kullanılarak geliştirilen bir katman-1 ağı. Proje, geliştiricilerin istedikleri dilde geliştirme yapmalarına olanak sağlıyor.

VRRB Labs, 8 Şubat’ta duyurduğu ve Jump Crypto‘nun da katıldığı erken tohum yatırım turunda 20 milyon dolar topladı.

VRRB Labs, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

5- Kolibrio

Kolibrio, node sağlayıcılarının, gözetimsiz cüzdanların, zincirler arası köprülerin ve dApp’ler gibi işlem yayıncılarının daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasına, MEV geri ödemesini etkinleştirmesine, altyapıyı optimize etmesine ve karlılık oranını iyileştirmesine olanak tanıyan ilk BEV Aktarıcısıdır (Broadcaster Extractable Value).

Kolibrio, 14 Şubat’ta Jump Crypto‘nun liderlik ettiği yatırım turunda 2 milyon dolar topladı.

Kolibrio, blockchain altyapısı kategorisinde faaliyet gösteriyor.

6- Chaos Labs

Chaos Labs, kripto protokollerinin kullanıcı fonlarını korurken risk yönetimini ve sermaye verimliliğini optimize etmesini sağlayan ilk otomatik, zincir içi ekonomik güvenlik sistemidir.

Chaos Labs, 21 Şubat’taki tohum yatırım turuna Jump Crypto da katıldı. Toplamda 20 milyon dolarlık finansman toplanan yatırım turuna OpenSea Ventures, Avalanche Foundation, Uniswap Labs Ventures, Polygon Fund, Coinbase Ventures gibi önde gelen kripto para şirketleri de katıldı.

Chaos Labs, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

7- Affine

Affine, herkesin servetlerini sürdürülebilir bir şekilde büyütmelerine ve kişisel potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarına olanak tanıyan yenilikçi yatırım ürünlerine erişimi arttırmayı hedefleyen bir girişim. Affine, ne kadar yatırımı bulunduğuna bakmaksızın herkes için fırsatlar yaratan yeni bir dizi finansal ürün geliştirerek finansal sistemi iyileştirmeye çalışıyor.

Jump Crypto liderliğinde iki farklı tohum yatırım turuna çıkan Affine’ye Coinbase Ventures ve Circle gibi önde gelen kripto para şirketleri de yatırım yaptı. Affine iki farklı yatırım turunda toplamda 6,9 milyon dolar topladı.

Affine, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala