bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,870.38 0.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.91 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 614.19 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.58 1.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529973 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477791 0.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153491 0.21%

Coinbase Ventures’ın Yılın İlk Çeyreğindeki Kripto Yatırımları (2023)

coinbase ventures nedir

Bir önceki yazımızda Andreessen Horowitz’in (a16z) yılın ilk çeyreğinde yatırım yaptığı kripto para projelerini listelemiştik. Bu yazımda önde gelen girişim sermayelerinden Coinbase Ventures’ın 2023 yılının ilk çeyreğindeki kripto para sektöründe yaptığı yatırımlara yakından bakacağız. 

Coinbase Ventures, ABD merkezli popüler kripto para borsası Coinbase’in erken dönem kripto para ve blockchain girişimlerini desteklemek için başlattığı bir risk sermayesi (VC). 2023 yılı Mayıs ayı verilerine göre Coinbase Ventures’ın 329 farklı yatırımı bulunuyor.

Coinbase Ventures gibi risk sermayesi fonlarının potansiyeli yüksek girişimleri, henüz proje aşamasındayken bulup erken dönem yatırımlar yapıyor. Bu nedenle potansiyeli yüksek yeni kripto para projelerini bulmak isteyen bireysel yatırımcılar için risk sermayesi şirketlerinin para akışını takip etmek akıllıca olabilir. 

Sözü çok uzatmadan Coinbase Ventures’in 2023 yılının ilk 3 ayında yaptığı kripto para yatırımlarına yakından bakalım. Çeşitli kaynaklardaki verileri göz önünde bulundurduğumuzda Coinbase Ventures’ın 15 farklı yatırım turuna katıldığı göze çarpıyor. Bunlar şu şekilde:

1- MSafe

MSafe (diğer adıyla Momentum Safe) 2022 yılının Ağustos ayında Silikon Vadisi’nde deneyimli blockchain ve kripto para geliştiricileri tarafından kuruldu. Cüzdan sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren MSafe, güvenlik, birlikte çalışabilirlik ve merkezsizlik odaklı çoklu imza cüzdanı çözümleri sunuyor. MSafe, Aptos / Move tabanlı ekosistem için ilk çoklu imzalı cüzdan çözümünü hizmete sundu.

MSafe, 5 Ocak 2023’te duyurulan JumpCrypto‘nun liderlik ettiği tohum yatırım turunda Coinbase ve Circle gibi önde gelen VC’lerden yatırım almıştır.

MSafe, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

2- Alkimiya

Alkimiya, madencilerin ve staking doğrulayıcılarının gelecekteki üretimi finanse etmek için gelecekteki geliri kilitlemeleri için bir protokol sağlar. Bu, merkezi olmayan finans (DeFi) ekosistemlerinde likidite yetersiz olduğunda daha da kötüleşen dalgalı nakit akışı risklerini yönetmek için tasarlanmıştır. Amacı, DeFi ekosistemlerindeki genel likiditeden bağımsız bir nakit akışı kaynağı sağlamaktır.

Alkimiya, 12 Ocak’taki yatırım turunda Coinbase ve çeşitli şirketlerden 7,2 milyon dolar yatırım aldı.

Alkimiya, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

3- Obol Technologies

Obol Labs, halka açık blockchain ağları için proof-of-stake altyapısına odaklanan bir araştırma ve yazılım geliştirme ekibidir. Obol Technologies’in odaklandığı başlıca konular İnternet Tahvilleri, Dağıtık Doğrulayıcı Teknolojisi ve Çoklu Operatör Doğrulamasıdır. Ekip şu anda dünya geneline yayılmış 10 üyeden oluşmaktadır.

Obol Technologies, Coinbase Ventures‘ın katıldığı tohum ve Seri A yatırım turlarında toplamda 18,65 milyon dolar fon topladı. Yatırım turlarına katılan diğer VC’ler arasında Pantera Capital, Delphi Digital gibi önde gelen risk sermayesi şirketleri de yer alıyor.

Obol Technologies, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

4- Architect

Architect, kurumlara ve büyük yatırımcılara güvenli, sağlam ve özelleştirilebilir ticaret altyapısı ile nitelikli kripto saklama kuruluşları ve kendi kendine barındırılan cüzdanlarla arayüz oluşturmayı amaçlıyor.

Architect, 20 Ocak’ta Coinbase Ventures‘ın da katıldığı yatırım turunda 5 milyon dolar fon topladı. Söz konusu yatırım turuna Circle ve Anthony Scaramucci de katıldı.

Architect, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

5- Alongside Crypto Market Index

AMKT, tek bir token satın alarak birçok farklı kripto para birimine yatırım yapmayı kolaylaştıran endekstir. AMKT Token, birçok farklı kripto para biriminden oluşan bir sepetinin değerini temsil ediyor. AMKT, kripto piyasasını tek bir token ile takip etmek için tasarlanmış bir kripto endeksidir. Endeksin zaman içinde piyasayı doğru bir şekilde yansıttığından emin olmak için AMKT aylık olarak yeniden dengelenir ve üç ayda bir yeniden oluşturulur.

Alongside Crypto Market Index, 15 Şubat’ta Coinbase Ventures‘ın da yer aldığı tohum yatırım turunda 11 milyon dolar topladı. Yatırım turuna a16z liderlik etti.

Alongside Crypto Market Index, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

6- Rocket Pool (RPL)

Rocket Pool 2016 yılında David Rugendyke tarafından Ethereum’un Proof of Work’ten Proof of Stake mutabakat mekanizmasına geçeceği anlaşıldığında kurulmuştur. Rocket Pool (RPL), Ethereum 2.0 staking sözleşmesidir.

Rocket Pool (RPL), 12 Şubat 2023’teki yatırım turunda Coinbase Ventures‘tan yatırım aldı. ConsenSys‘un da Rocket Pool’a 2018 yılında yatırım yaptığını belirtmek gerekiyor.

Rocket Pool (RPL), DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

7- PaprMeme

paprMEME, Uniswap v3 tarafından desteklenen bir NFT kredi protokolüdür. Platform, kendi yerel token’i etrafında inşa edilmiş yeni bir ekosisteme sahip. Bir papr denetleyicisine (akıllı bir sözleşme), bir miktar teminatı aktaran kişiler Papr basabilir. Kullanıcılar daha sonra bastıkları Papr’ları Uniswap gibi merkezsiz borsalar aracılığıyla diğer varlıklara dönüştürebilir.

PaprMeme, 20 Şubat’ta Coinbase Ventures‘tan 3 milyon dolarlık yatırım aldı.

PaprMeme, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

8- Chaos Labs

Chaos Labs, kripto protokollerinin kullanıcı fonlarını korurken risk yönetimini ve sermaye verimliliğini optimize etmesini sağlayan ilk otomatik, zincir içi ekonomik güvenlik sistemidir.

Chaos Labs, 21 Şubat’taki tohum yatırım turunda aralarında Coinbase Ventures‘ın da yer aldığı risk sermayelerinden 20 milyon dolar yatırım almıştı. Chaos Labs’in tohum yatırım turuna katılan diğer risk sermayedarları arasında PayPal Ventures, Avalanche Foundation ve Polygon Fund yer alıyor.

Chaos Labs, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

9- Azra Games

Şirket, blockchain teknolojisinde savaş oyunları geliştirme konusunda uzmanlaşmış bir şirket. Azra Games, 2022 yılında Sonny Mayugba tarafından Sacramento, California’da kuruldu.

Azra Games, iki farklı tohum yatırım turunda, aralarında Coinbase Ventures‘ın da yer aldığı risk sermayedarlarından 25 milyon dolar fon topladı.

Azra Games, GameFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

10- Affine

Affine, herkesin servetlerini sürdürülebilir bir şekilde büyütmelerine ve kişisel potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarına olanak tanıyan yenilikçi yatırım ürünlerine erişimi arttırmayı hedefleyen bir girişim. Affine, ne kadar yatırımı bulunduğuna bakmaksızın herkes için fırsatlar yaratan yeni bir dizi finansal ürün geliştirerek finansal sistemi iyileştirmeye çalışıyor.

İki farklı tohum yatırım turuna çıkan Affine, aralarında Coinbase Ventures‘ın de yer aldığı risk sermayedarlarından 6,9 milyon dolar topladı. Yatırım turuna Jump Crypto liderlik etti.

Affine, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

11- Term Finance

Term Finance, DeFi’de benzersiz bir açık artırma modeli kullanan merkezsiz borç verme protokolüdür.

Term Finance, aralarında Coinbase Ventures‘ın da yer aldığı risk sermayedarlarından 2,5 milyon dolar topladı. Yatırım turuna Circle ve MEXC gibi kripto para şirketleri de katıldı.

Term Finance, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

12- Avalon

Avalon, oyunların ve sanal deneyimler için devrim yaratacak bir platform ve araçlar geliştiriyor. Avalon, metaverse’ün finans sektörünün dışında oyun sektöründe de harikalar yaratacağına inanıyor. Oyun motorları ile blockchain teknolojisini birleştirerek bir evren yaratmayı hedefleyen Avalon’un geliştiricileri arasında Electronic Arts, Microsoft, Blizzard ve Sony gibi önde gelen şirketlerin eski çalışanları yer alıyor.

Avalon, 28 Mart 2023’te aralarında Coinbase Ventures‘ın da yer aldığı risk sermayedarlarından 13 milyon dolar topladı.

Avalon, GameFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

13- Mauve

Mauve, geleneksel finans uyumluluğu bulunan ve merkezsiz finans alanında faaliyet gösteren bir DEX.

Mauve, 9 Mart’ta aralarında Coinbase Ventures‘ın da yer aldığı risk sermayedarlarından 15 milyon dolar fon topladı.

Şirket, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

14- Turnkey

2023 yılında New York merkezli olarak kurulan Turnkey, özel anahtarları yönetmek için güvenli API’ler sunan bir özel anahtar altyapı sağlayıcısıdır.

Turnkey, 22 Mart’taki tohum yatırım turunda aralarında Coinbase Ventures‘ın da yer aldığı risk sermayedarlarından 7,5 milyon dolar yatırım aldı. Tohum yatırım turuna katılan risk sermayedarları arasında Sequoia Capital de yer alıyor.

Turnkey, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

15- EigenLayer

2021 yılının Washington’ın Seatle kentinde kurulan EigenLayer, Ethereum üzerine inşa edilen ve kriptoekonomik güvenlikte yeni bir prensip olan restaking’i tanıtan bir protokoldür. Bu prensip, $ETH’in mutabakat katmanında yeniden prototipleştirilmesini olanak sağlıyor.

EigenLayer, Coinbase Ventures‘ın da katıldığı 3 farklı yatırım turunda 64,4 milyon dolar topladı.

EigenLayer, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala