bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,330.04 5.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,251.37 2.56%
bnb
BNB (BNB) $ 578.06 4.04%
solana
Solana (SOL) $ 176.67 4.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.607302 1.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.407492 3.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129355 5.54%

Turbo coin nedir? TURBO coin nasıl satın alınır?

TURBO memecoin

TURBO coin hakkında temel bilgiler, avantajları, nasıl satın alınır, TURBO coin’in piyasadaki performansı ve diğer detaylar rehber içeriğimizde.

Turbo Coin (TURBO), kripto para ekosisteminde yer alan bir memecoin’dir. Topluluk oluşturmayı başaran ve oluşturduğu figür ile kısa sürede popüler olan TURBO, geçtiğimiz yıla damga vurmuştur. Turbo Coin, benzersiz bir şekilde yapay zeka (AI) tarafından tasarlanarak topluluk odaklı girişimlere imza attı.

Günden güne gelişen yapay zekanın kullanımıyla ortaya çıkan Turbo Coin, kısa sürede binlerce kişinin ilgisini çekti.

Turbo coin nedir?

Turbo Coin (TURBO), popüler kültür öğelerini, mizah unsurlarını, memecoin furyasını, figürlerin yarattığı etkiyi ve çeşitli topluluk desteğini kripto dünyasına entegre eden bir memecoin’dir. Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) ve Floki (FLOKI) gibi memecoin’lerin geleneksel yapısından uzaklaşmış, daha yenilikçi girişimlere imza atmıştır.

Turbo coin’in kısa sürede popüler olmasının ve büyük bir topluluk tarafından benimsenmesinin en büyük etkisi yapay zekadır. Kripto girişimcisi veya girişimcileri, geçtiğimiz yıl popülerlik kazanan yapay zeka ile yeni bir kripto para birimi oluşturmayı düşündüler. ChatGPT’nin rehberliğinde oluşturulan memecoin, sadece 69 dolarlık bir bütçeyle hazırlandı. ChatGPT, Turbo coin’in adını ve tokenizasyonunu belirledi. Bu süreç, topluluk ile adım adım paylaşıldı ve büyük bir etki yarattı.

Yapay zekayla oluşturulduktan sonra piyasaya sürülen Turbo coin, topluluk odaklı yaklaşımıyla ilgi gördü. Topluluk tarafından yönetilen bir memecoin olan proje, merkeziyetsiz yönetişim (DAO) organizasyonuna odaklandı. TURBO sahipleri, projenin ilerleyişi ve geleceği konusunda söz sahibidir. Turbo coin, demokratik bir yönetime sahip olan nadir memecoin’lerden birisidir.

Turbo coin, 2023 yılının Nisan ayında oluşturuldu. Bir dijital sanatçı olan Rhett Mankind, ChatGPT aracılığıyla projeyi kripto dünyasına kazandırdı. Geliştirme sürecinde, yenilikçi yaklaşım benimsendi.

Turbo coin altyapısı hakkında bilgiler

Turbo coin (TURBO), Ethereum blokzinciri üzerinde oluşturuldu. Henüz Solana ekosisteminin memecoin alanında ön plana çıkmadığı dönemde, Turbo Coin’in tercihi Ethereum oldu. ERC-20 token standardı olarak çalışan token, güvenli, şeffaf, hızlı ve verimli işlemler gerçekleştirmeyi hedefliyor. TURBO, düşük işlem ücretleri ve geniş erişilebilirlik sunuyor. Proje, Ethereum altyapısında olması sebebiyle büyük bir kitleye kolay bir şekilde erişti.

Turbo coin, akıllı sözleşmelerini ChatGPT’nin yapay zeka desteğiyle geliştirdi. Akıllı sözleşme, token oluşturma, ve token dağıtımı yapay zeka aracılığıyla yürürlüğe sokuldu. Turbo coin, projede yer alması gerekenleri, projenin ilerleyişini, projenin imajını ve projenin planlamasını topluluğa danışarak yapay zekada geliştirdi.

Memecoin’in sözleşmeleri şeffaf ve adil bir şekilde hazırlandı. İşlem vergisi bulunmamaktadır. Kurucu, akıllı sözleşmeler üzerindeki hak sahipliğinden feragat etmiş ve projeyi topluluğa bırakmıştır. Geliştiriciler, artık akıllı sözleşmeler üzerinde söz sahibi değildir.

Turbo coin, toplam 69 milyar token arzıyla piyasaya sürüldü. Dağıtım, ön satış veya ilk coin teklifi (ICO) olmaksızın adil bir şekilde gerçekleştirildi. Bu yaklaşım, memecoin yatırımcılarının dikkatini çekti ve projeye binlerce kişi akın etti. Tokenizasyon, balinaların manipülasyonunu önlemeye yönelik argümanlara da sahiptir.

Bir ERC-20 token’ı olan TURBO, MetaMask, Trust Wallet, Ledger ve Trezor gibi çeşitli kripto cüzdanlarıyla entegre çalışır. Böylelikle yatırımcılar, istedikleri merkeziyetsiz cüzdanda varlıklarını saklayabilir. Turbo coin, çeşitli merkeziyetsiz uygulamalara (DApps) kolayca bağlanabilir ve merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında kullanılabilir.

TURBO coin nasıl satın alınır?

Turbo coin (TURBO), merkeziyetsiz borsalardan veya merkezi borsalardan satın alınabilir. Merkezi borsalardan satın almak isteyenlerin, ilgili borsada hesap oluşturması ve gerekli kimlik doğrulamaları (KYC) yapması gerekmektedir. Bazı borsalar KYC zorunluluğu bulundurmamaktadır, ancak bu borsalar nispeten daha zayıf işlem hacmine sahiptir.

TURBO’nun listeli olduğu borsalar ise şu şekilde: OKX, Gateio, MEXC, HTX, Bitget, BingX ve LBank

Borsalardan USDT gibi stablecoin’ler aracılığıyla TURBO alınabilir. Altcoin satın almak için genellikle stablecoin’ler kullanılır.

Merkeziyetsiz borsadan TURBO almak isteyenlerin ise Trust Wallet ve MetaMask gibi cüzdanlara ihtiyacı var. Bu cüzdanlara sahip olanlar, Ethereum ağından satın almak istiyorsa Uniswap’ı kullanabilir. Solana’ya da genişleyen TURBO, Raydium aracılığıyla alınabilir. Uniswap’ten yapılacak satın alma ETH ile ve Raydium üzerinde yapılacak satın alma SOL ile gerçekleştirilmektedir.

TURBO coin artıları ve eksileri

Turbo coin (TURBO), birçok avantaja ve yeniliğe sahiptir. Bu avantajlar ve yenilikler memecoin’in artıları olarak kabul edilebilir.

Popüler memecoin’in en büyük artısı yenilikçi geliştirme süreci ile yürütülmesidir. Yapay zeka tarafından geliştirilen ve topluluğa bırakılan memecoin yenilikçi bir statü edindi. TURBO, yapay zeka ile oluşturulan ilk memecoin oldu. Memecoin’lerde ilkler ve özel hikayeler daima tutmaktadır. Bu nedenle TURBO’nun yapay zekayla uzun süredir piyasada olması en büyük artı olarak görülmektedir.

Turbo coin kurucusun akıllı sözleşmeler eşliğinde projedeki tüm yetkilerinden feragat etmesi ve projeyi topluluğun yönetimine bırakması da büyük bir artıdır. Yatırımcılar ve proje katılımcıları, TURBO’nun ilerleyişinin topluluk tarafından sağlanması nedeniyle büyük bir ilgi göstermektedir. Güven duygusu ve önemli kararların toplulukta olması, projenin artıları arasında yer almaktadır.

TURBO, birçok memecoin’in aksine adil ve şeffaf bir şekilde dağıtıldı. Tokenizasyon gerçekleştirdikten sonra, ön satış veya büyük yatırımcılara erken satış yapılmadı. TURBO, direk topluluğa bırakıldı. Bu nedenle daha geniş bir kitleye ulaşan TURBO, yatırımcıların sadakatini kazandı.

Turbo coin piyasadaki performansı

Turbo coin (TURBO), 2023’ün Nisan ayında piyasaya sürüldüğünde, yapay zeka ile oluşturulması sebebiyle kısa sürede yükseliş yaşadı. ChatGPT’nin de küresel çapta furya haline gelmesi, TURBO yükselişini tetikledi. TURBO, bu yükseliş ile birlikte Gateio gibi kripto borsalarında listelendi.

2023’ün sonlarına doğru memecoin’lerde sert bir düşüş görüldü. Bu düşüşten etkilenen TURBO, adeta piyasadan silinme noktasına geldi. Topluluğun sahip çıkmasıyla birlikte piyasada tutunmayı başaran TURBO, spot Bitcoin ETF’lerin onaylanmasıyla canlandı. Solana ekosisteminde patlak veren memecoin rallisi ise TURBO’yu adeta diriltti. Bonk, Pepe ve dogwifhat gibi memecoin’lerin rekor seviyelere ulaştığı dönemde TURBO’nun da önemli seviyelere ulaştığı görüldü.

Turbo coin geleceğine dair yorumlar

Güncel kripto para haberleri arasında TURBO’nun Binance’in vadeli işlemlerinde listelediği yer aldı. Turbo coin’in (TURBO) ilerleyen dönemlerde ralli yaşayacağını düşünüyor. Uzmanlara göre, Solana ekosisteminde boğa koşusu yaşayan memecoin’lerin piyasa değeri 2 ila 4 milyar dolarda sabitlendi. Memecoin’lerin bir seviye daha atladığı Solana’dan sonra gözler Ethereum’a çevrildi. Ethereum ağında memecoin furyası başlarsa, TURBO’nun da yükselişe geçeceği düşünülüyor.

Kripto analistleri, TURBO’nun önümüzdeki boğa koşusunda öne çıkan memecoin’ler arasında yer alacağını düşünüyor.

Son dakika altcoin haberleri, memecoin’lerin boğa koşusunu sürdüreceği yönünde. TURBO’da bu kategoride dikkatleri üzerine çekebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala