bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,026.81 2.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,975.29 1.13%
bnb
BNB (BNB) $ 560.75 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 138.06 7.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520604 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453131 2.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132664 3.77%

Sema Tuğçe Dikici Takım ve Taraftar Arasındaki İlişkiye Değindi

Kripto meydani 1

Beşincisi düzenlenen Kripto Meydanı’nda, Blockchain ile spor endüstrisinin birlikteliği ve geleceği konuşuldu. Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Socios.com Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürü Sema Tuğçe Dikici, takım ruhu, taraftar ve takım arasındaki bağ ve fan token’ların bu bağdaki konumunu ele aldı.

Kripto meydani 1

Sema Tuğçe Dikici: Trendler Değişiyor, Spor da Buna Ayak Uyduruyor

Kripto para ve spor sektörünün belki de en odak noktası olan fan token’lar, özellikle Katar Dünya Kupası 2022 ile tekrardan gündeme geldi. Birçok yatırımcı bu alana odaklanırken, takımlara olan destek de bir hayli arttı. Bu konuya parmak basan Sema Tuğçe Dikici ise şu ifadelere yer verdi:

“Aslında daha bebek adımlarında blockchain dünyasının sporla entegrasyonu. Tabii ki fan token’lar için de geçerli bu. Fan token’ların aslında ne sağladığını ve taraftarlara, futbolseverlere ya da sporseverlere ne vadettiğini de iyi anlatmak burada önemli. Ben biraz dijital dünyanın yeni nesil kulüp üyeliği aidiyet programı gibi de nitelendiriyorum fan token’ları. Ne tür ayrıcalıklar sağlıyor? Evet, bazı kararlarda söz sahibi oluyorsunuz takımınızın ilk onbirini seçebiliyorsunuz, forma dizaynını seçiyorsunuz, gol şarkısını seçebiliyorsunuz. Ama tabii bir taraftar olarak bakıldığında özellikle ülkemizde taraftarlar çok daha fazla konularda söz sahibi olmak istiyor.

Şunu söylemek istiyorum sizlere sporla teknolojinin aslında dirsek teması çok daha öncelere dayanıyor yani televizyon dediğimiz varlığın bugün bu kadar dünyanın her yerinde bilinen bir teknoloji aygıtının olmasının en önemli nedenlerinden biri 1974’teki Dünya Kupasıdır. Televizyon satışlarının peak yaptığı bir şey. Ama çağ değişiyor, trendler değişiyor, teknolojik trendler değişiyor. Spor da buna ayak uyduruyor. Fan token’lar ve blockchain konusunda da bu böyle olacak.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala