bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,058.82 3.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,983.80 3.20%
bnb
BNB (BNB) $ 562.75 3.11%
solana
Solana (SOL) $ 138.04 11.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519347 3.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455312 5.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132847 8.10%

SEC ve Fidelity yetkilileri spot Bitcoin ETF’i için bir araya geldi

Fidelity Bireysel Yatirimcilarina Bitcoin Hizmeti Sunacak

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için kapısını çalan varlık yönetim şirketi Fidelity ile bir görüşme gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda Amerikan borsası Cboe BZX Exchange, SEC ve Fidelity temsilcileri bir araya geldi.

Üç kurumun temsilcileri, Fidelity’in listelemek istediği Wise Origin Bitcoin Trust adlı spot Bitcoin ETF’inin teknik ve temel ayrıntıları hakkında detaylı bir istişare yürüttü. Üçlü zirvede söz alan Cboe BZX yetkilileri, kripto fonunu borsalarında nasıl listeleyecekleri üzerinde dururken Fidelity ise Bitcoin ETF’inin iç işleyişi, piyasa fiyatlandırması ve verimliliği gibi konularda Komisyon uzmanlarını bilgilendirdi.

Bloomberg ETF Analisti Eric Balchunas, görüşmenin ardından Fidelity’in başvurusunu güncellediğini tespit etti.

2022 yılında yaptığı başvuru kabul edilmeyen Fidelity, geçtiğimiz yaz aylarında BlackRock’ın BTC için harekete geçmesinin ardından SEC’in kapısını ikinci kez çalmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala