bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,374.78 0.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,029.43 0.47%
bnb
BNB (BNB) $ 579.01 0.96%
solana
Solana (SOL) $ 169.18 3.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52269 0.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481525 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153936 1.29%

VanEck, spot Bitcoin ETF’i için ‘HODL’ ticker’ını kullanacak

vaneck

Yatırım yönetim devi VanEck, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı yeni bir başvuruda, spot Bitcoin ETF’inin “HODL” ticker’ını kullanacağını söyledi.

Şirket tarafından değiştirilen S-1 dosyasında “Hisselerin borsada HODL ticker sembolü adı altında listelenmesi bekleniyor.” ifadeleri kullanıldı.

VanEck’in ETF’i için düşündüğü ticker, aynı zamanda “hold on for dear life” ile yapılmış bir kelime oyunu olarak da öne çıkıyor. Daha önce de Valkyrie, Bitcoin vadeli işlemler ETF’i için “BTFD” ticker’ını kullanmıştı. Bu, “buy the f*** dip” (dipten satın al) anlamına geliyordu.

VanEck’in HODL’ı kullanacak olması, X’teki bazı analistlerin dikkatini çekmeyi başardı.

Bir danışmanlık şirketi olan The ETF Store’un başkanı Nate Geraci, VanEck’in bu hamlesini beğendiğini ifade etti.

Bloomberg Intelligence’ın ETF analisti Eric Balchunas, hisse senedi sembolünün, BlackRock, Invesco ve Fidelity’nin sıkıcı Boomer seçimlerine kıyasla daha akıllıca olduğunu belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala