bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,039.89 2.69%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,956.87 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 595.18 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 148.86 2.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507593 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442341 0.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150556 6.78%

SEC, spot Bitcoin ETF başvuruları için kamuoyu yoklaması yapıyor

sec bir ismi daha yasadisi menkul kiymet satisi iddiasiyla sucladi

Amerikan Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz saatlerde yaptığı duyuruda varlık yönetim şirketi Franklin Templeton ve Hashdex’in yaptığı spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu için kamuoyundan geri bildirim istediğini açıkladı.

Franklin Templeton ve Hashdex’in ETF başvurusunu değerlendirmek için geri bildirim isteyen SEC, özellikle Templeton’un ETF için hizmet sağlayıcı olarak işaret ettiği kripto borsası Coinbase’e dair görüşleri talep ediyor. Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu, gerekli bilgileri toplamak için 21 günlük bir süre belirledi. Varlık yöneticisi Franklin Templeton geçtiğimiz Eylül ayında spot Bitcoin ETF’i için SEC’in kapısını çalmıştı.

Bloomberg analisti süreci yorumladı

Bitcoin ve kripto paralara artan ilgiyle birlikte dev varlık yöneticilerinin Bitcoin ETF’i için SEC’e başvurması yeni beklentilere yol açıyor. Bloomberg Intelligence analisti James Seyffart, X’te yaptığı paylaşımda SEC’in Templeton için hızlı davranmasından duyduğu şaşkınlığı dile getirdi.

Seyffart, başvuru süreçlerinde SEC’e S-1 dosyası sunmayan tek kurumun Franklin Templeton olduğunun altını çizdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala