bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,579.96 3.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,000.84 2.94%
bnb
BNB (BNB) $ 563.71 2.87%
solana
Solana (SOL) $ 139.65 7.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52166 2.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453684 2.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133725 6.57%

SEC onayını baypas eden yeni bir Bitcoin yatırım aracı geliştirildi

16575139 69 04 03 bitcoin fur numbersss

Kripto endüstrisi spot Bitcoin ETF’lerin ABD’de işleme açılmasını sabırsızlıkla beklerken Citi yetkilileri, yeni bir aracı kullanıma sokmaya hazırlanıyor. ABD’li düzenleyicilerin onayını gerektirmeyen bu yatırım aracı, kriptoya yönelen geleneksel finans talebini gösteriyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, New York merkezli dev bankanın eski yöneticileri, kripto para birimi tarafından desteklenen menkul kıymet olarak Bitcoin emanet makbuzları (Bitcoin DR) adını verdikleri teklifleri abonelerine sunuyor. Yabancı hisse senetlerini temsil eden Amerikan emanet makbuzlarına benzeyen bu araçlar ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) onayına ihtiyaç duymuyor.

Habere göre, adı geçen eski Citi yöneticilerinin oluşturduğu Receipts Depositary Corporation (RDC) olarak adlandırılan girişim, 1933 Menkul Kıymetler Yasası kapsamında kayıttan muaf olan işlemlerde nitelikli küresel kurumsal yatırımcılara ilk Bitcoin emanet makbuzlarını vermeyi planladığını söylüyor.

Şirketten yapılan açıklamada, BTC DR’ler olarak bilinen teklif, kurumlara ABD’nin düzenlediği piyasa altyapısı aracılığıyla Bitcoin (BTC) menkul kıymetlerine erişim sağlandığı söyleniyor. Ayrıca araçların ABD Ulusal Piyasa Sisteminin bir parçası olarak merkezi bir menkul kıymet saklama kurumu olan Depository Trust Co. aracılığıyla onaylanacağı belirtiliyor.

RDC, Franklin Templeton, BTIG ve Broadhaven Ventures gibi yatırımcılar tarafından destekleniyor.

Bitcoin ETF’leri destekliyor

RDC’nin kurucu ortağı ve CEO’su ve Citigroup’un eski yöneticilerinden Ankit Mehta, araçlarının hedge fonları, aile ofisleri, şirketler ve büyük kurumsal yatırımcılar için geçerli bir Bitcoin yatırımı olduğunu söylüyor.

Mehta’ya göre RDC’nin teklifi, Bitcoin ETF’lerini “tamamlayıcı” bir ürün sağlayacak.

Citigroup, Bloomberg’in haberine göre 2018’de kısa bir süreliğine benzer bir ürün geliştirmeye başlamıştı. Ancak RDC, teklifinin Citi’de araştırılanlardan “ayrı” olduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala