bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,552.49 5.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,052.83 2.98%
bnb
BNB (BNB) $ 576.77 3.58%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 5.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524361 2.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463526 2.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.138083 6.42%

Fidelity Bitcoin ETF onaya bir adım daha yaklaştı

fidelity kanadada spot bitcoin etfsini baslatiyor

Kripto piyasası dün Bitcoin ETF başvurularının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kapısında en azından bir süre daha bekleyeceği haberleriyle çalkalandı. Ancak Fidelity, SEC onayını beklemeden kritik bir hamlesini daha gerçekleştirdi.

Yeni bir SEC dosyasına göre yatırım devi Fidelity’nin ETF ürünü Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund, CBOE borsasında listelenme onayını aldı. Bu üründe işlem yapmak SEC’in Fidelity’ye spot Bitcoin ETF’sini yatırımcılara sunma izni verip vermemesine bağlı olacak.

Mevcut durumda SEC’in kararını onaylaması, reddetmesi veya ertelemesi için hâlâ bir haftası var. Bu aşamada Fidelity’den gelen bu adım karara doğru yeni bir ilerleme olarak kaydedildi.

Başvuru, dün piyasanın Bitcoin ETF onayları konusunda haber beklediği sırada ABD düzenleyicisine sunuldu. Şu anda Fidelity Bitcoin ETF ürünü CBOE’de “FBTC” kodu altında CBOE’de işlem göreceği yerini aldı.

SEC onay verecek mi?

Bitcoin ETF ürünleri Avustralya ve Kanada gibi birçok ülkede halihazırda işlem görürken ABD’de SEC onayının alınması için işlem uzun sürdü. Son on yıldır kripto piyasasının ‘kızıl elma’sı olan Bitcoin ETF, geleneksel yatırımcıların dijital varlığı doğrudan satın alıp saklamaya gerek kalmadan Bitcoin’e bağlı işlem yapmasına olanak tanıyacak.

Bu nedenle analistler, bir ETF’in onaylanması durumunda Wall Street piaysalarından nakitin kriptoya akmasını bekliyor. Wall Street’in düzenleyicisi SEC ise bu konuda isteksiz davranışıyla dikkat çekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala