bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,026.81 2.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,975.29 1.13%
bnb
BNB (BNB) $ 560.75 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 138.06 7.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520604 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453131 2.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132664 3.77%

SEC, Kripto Saklama Düzenlemeleri Hakkında Açıklama Yaptı

SEC Kripto Saklama Düzenlemeleri Hakkinda Açiklama Yapti

Kripto dünyası son zamanlarda oldukça önemli bir dönemden geçiyor. Bir tarafta düzenleyici baskısı hızla artarken, diğer taraftan şirketler kripto dünyasına milyar dolarlarca yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak ABD Menkul kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bugün yaptığı açıklamada, kullanıcılar ve müşteriler adına kripto para bulunduran ABD borsalarına kayıtlı şirketlerin bu varlıkları bilançolarında bir yükümlülük olarak muhasebeleştirmeleri ve ilgili riskleri yatırımcılara açıklamaları gerektiğini açıkladı.

SEC, Kripto Saklama Düzenlemeleri Hakkında Açıklama Yaptı

SEC’den Kripto Saklama Konusundaki Düzenlemelerine Öneri

Bugün yayımlanan yeni bir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kılavuzu, kripto borsaları ve giderek artan bir şekilde kripto para birimi hizmetleri sunan broker’ları ve bankalar gibi geleneksel firmalar da dahil olmak üzere bir dizi borsada işlem gören kuruluşlar için bir dizi rapor sundu.

Raporda, müşteriler adına geleneksel varlıkları korumak için muhasebe kuralları altında yerleşik bir standart olsa da, kripto varlıklarını korumak için açık bir standart yoktur ve şirketler bu düzenlemelere yönelik muamelelerinde farklılık gösterdiği belirtildi.

SEC ek olarak, kripto varlıklarının korunmasıyla ilgili “önemli” teknolojik, yasal ve düzenleyici riskler olduğunu ve sonuç olarak bunların şirketlerin bilançolarına bir yükümlülük olarak yansıtılması gerektiğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala