bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,994.15 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.32 1.37%
bnb
BNB (BNB) $ 590.58 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 146.99 1.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532529 0.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457084 0.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162086 1.67%

SEC, Grayscale Spot Bitcoin ETF’si için Kararını Erteledi

sec grayscale spot bitcoin etfsi icin kararini erteledi

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ETF’ler konusunda ince eleyip sık dokumaya devam ediyor. Birçok şirketin ETF başvurusu ile ilgilenen SEC, son olarak kısa bir süre önce yaptığı duyuruda, Grayscale’in önerdiği Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) ile ilgili kararını tekrar ertelediğini açıkladı.

Hatırlarsanız Grayscale, Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) tam teşekküllü bir ETF’ye dönüştürmek için başvuruda bulunmuştu. SEC ise daha önce konuyla ilgili kararını Aralık ayında ertelemişti. 

grayscalein ilk etf urunu gfof ticarete basladi

SEC, Grayscale Spot Bitcoin ETF’si için Kararı Yine Erteledi

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) küresel olarak en önemli düzenleyiciler arasında yer alıyor. Hatırlarsanız ilk Bitcoin ETF başvurusunu onaylaması artdından Bitcoin (BTC) yeni bir ATH yaparak 69.000 doları aşmayı başarmıştı. Bu sebeple kurumun verdiği kararlar küresel olarak ilgi ile takip ediliyor.

Diğer taraftan SEC ise bu kararları vermek için acele etmemeyi tercih ediyor. Ek olarak SEC son dönemde birçok ETF başvurusunu yatırımcıyı korumak amacıyla reddettiğini açıklamıştı.

Son olarak SEC’in bu ertelemesinin, Grayscale’in başvurusuna ilişkin nihai kararın Temmuz ayı başlarında vereceği anlamına geldiğini belirtelim. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala