bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,912.93 2.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,093.39 4.94%
bnb
BNB (BNB) $ 580.46 1.65%
solana
Solana (SOL) $ 169.54 5.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522745 1.38%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480472 5.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154846 3.18%

SEC Başkanı Gary Gensler Kripto Piyasası Hakkında Konuştu

sec baskani gary gensler kripto piyasasi hakkinda konustudd

Kısa süre önce SEC Başkanı Gary Gensler’in yapacağı açıklamalar sızdırılmıştı. Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; Gensler, kripto varlıkların bir çoğunu menkul kıymet, kripto borsalarının bir çoğunu da menkul kıymet borsası olarak görmeye devam ediyordu. Bunun üzerine SEC Başkanı Gary Gensler, merakla beklenen konuşmasını gerçekleştirdi.

SEC Başkanı Gary Gensler’den Kripto Açıklaması

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, düzenleyici kurumun mevcut kurallarının, istediklerine rağmen kripto şirketleri için net bir yol haritası sağladığını söyledi.

sec baskani gary gensler kripto piyasasi hakkinda konustuad

Gary Gensler,kripto varlıklarının çoğunu menkul kıymetler ve kripto para ticaret platformlarını menkul kıymetler borsası olarak görmeye devam ediyor.Ona göre FTX ve Binance gibi şirketlerin SEC’e kaydolması gerekiyor.

SEC Başkanı Gensler konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

CTFC’ye kripto paraları regüle etmesi için daha fazla yetki vermeliyiz. Regülasyonları destekliyorum. Kripto paraları düzenlerken menkul kıymetler yasalarını istemeden baltalamadığımızdan emin olalım.

Gensler ayrıca konuşmasında “çoğu kripto tokeninin yatırım sözleşmeleri” olduğu görüşünü yineledi.SEC Başkanı Gary Gensler, amaçlarının kriptonun gelişimini engellemek değil yatırımcılara güven vermek olduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala