bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,170.19 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,174.41 2.78%
bnb
BNB (BNB) $ 593.80 2.12%
solana
Solana (SOL) $ 148.54 2.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534131 1.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461581 1.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162424 1.40%

Rusya’da Kripto Para Kararını, 200 Milyar Dolarlık Pazar Belirleyecek

rusyada kripto para kararini 200 milyar dolarlik yerel kripto pazari belirleyecek1

Rusya’da Merkez Bankası ile hükümet, piyasanın nasıl düzenleneceği konusunda, kripto para piyasasında dünya toplamının yüzde 12’lik kısmının Rusya’da olabileceğini gösteren araştırmalar üzerinden hareket edecek.

Bloomberg’de yer alan haber bir haberde, Rusya’da merkez bankasının kripto para madenciliği ve ticaretini yasaklamak istediği fakat buna karşın hükümetin ticareti Rus bankalarıyla sınırlamak gibi adımlar atma tarafında olduğu belirtildi.

Kremlin ve hükümet yetkilileri tarafından sektörü düzenlemek için bir plan hazırlamak amacıyla yapılan Ar-Ge sonucunda Rus kullanıcıların 16,5 trilyon ruble (214 milyar dolar) değerinde kripto paraya sahip oldukları tahmin edildi.

Rusya Kripto Para Pazarı Güçlü Konumda

Yatırımların merkezi olmayan yapısı nedeniyle Rusların elinde ne kadar kripto para olduğuna dair çok çeşitli tahminler olduğu belirtilirken, küresel varlıkların toplam değerinin yaklaşık yüzde 12’sine denk olan bu miktarın Rusya’nın atacağı adımın nasıl olacağı noktasına etkili olacağı düşünülüyor.

rusyada kripto para kararini 200 milyar dolarlik yerel kripto pazari belirleyecek2 1

Tartışmalarda, sektörde 500.000’den fazla yerel bilgisayar programcısının çalıştığı ve yerel kripto yatırımcılarının yüzde 60’ının 25 ila 44 yaşları arasında oluşu dikkat çekiyor.

Çoğunluksa, bazı kullanıcıların sanal özel ağlar kullanarak faaliyetlerini gizlemesi nedeniyle 16,5 trilyon ruble tahmininin aslında düşük olabileceğinin altını çiziyor.

Singapur merkezli tripleA ödeme ağından sağlanan verilere göre, 17 milyondan fazla Rus kripto para sahibi.

Öte yandan, Bloomberg ülkede dijital ekonomiyi denetleyen Başbakan Yardımcısı Dmitry Chernyshenko‘nun bir temsilcisi ile temasa geçti fakat temsilci Rusların toplam varlıkları hakkında bir tahmini reddetti.

Parlamentoda kurulan Finansal Piyasalar Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov, Aralık ayında Tass Haber Ajansı’na Rusların yaklaşık 5 trilyon ruble değerinde kripto paraya sahip olduğuna dair verilere atıfta bulunmuştu.

Merkez Bankası verisi ise Rusya’da kripto ticaretinin yıllık değerinin 5 milyar dolar olduğunu gösteriyor.

Merkez Bankası ve Hükümette Fikir Ayrılığı: Yasaklamak Mı Yararlanmak Mı?

Rusya Merkez Bankası, Rusya’nın tüm finansal sistemi için bir tehdit oluşturduğunu söyleyerek madencilik ve ticaretin kapatılmasını istiyor.

Devlete ait gazete Rossiyskaya Gazeta’ya göre, hükümet ise; ticareti Rus bankalarıyla sınırlamak, yabancı kripto borsa sitelerini engelleme sürecini basitleştirmek ve yerleşik olmayan kullanıcılara meşru yerel borsalara erişim olmak üzere üç ana başlık üzerinde çalışıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala