bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

Roger Ver, namı diğer “Bitcoin Jesus” kimdir?

Bitcoin Jesus

Roger Ver, takma adını tartışmalı bitcoin savunuculuğu nedeniyle kazandı

Roger Ver Kimdir?

Kripto para dünyasında, aynı zamanda tartışmalı olmayan büyük bir oyuncu bulmak nadirdir. Roger Ver tam olarak bu tip bir bireydir. Kripto para birimi ve kripto ile ilgili girişimlerin en erken, en sesli savunucularından ve yatırımcılarından biri olarak, “Bitcoin Jesus” takma adını kazandı. Ancak son birkaç yılda Ver’in kripto para birimleri hakkındaki görüşleri ve yatırımları, kişisel hikayesinde olduğu gibi daha da kutuplaştırıcı hale geldi.

Önemli Noktalar

  • “Bitcoin Jesus” olarak bilinen Roger Ver, kripto para birimlerinde en erken, en vokal ve en tartışmalı yatırımcılardan biridir.
  • Kraken, purse.io, Blockchain.com, bitcoinstore.com ve Ripple dahil olmak üzere çeşitli kripto ve blok zinciri projelerinde yatırımcı olan kendisi, 2015-19 yılları arasında Bitcoin.com’u yönetmesiyle tanınır.
  • Ver, kripto para birimi adına bir müjdeci olarak hareket ettiği için “Bitcoin Jesus” lakabını kazandı.
  • 2017 civarında, multi-milyoner bitcoin savunucusu, bağlılığını bitcoin cash’e çevirdi.
  • Ver’in özgürlükçü görüşleri ve hükümet yetkilileriyle olan fırçaları onu biraz tartışmalı bir figür haline getiriyor.

Hayatın erken dönemi ve eğitim

Roger Ver 1979’da doğdu ve San Jose, California’da büyüdü. 1997-99 yılları arasında Cupertino’da bir topluluk koleji olan De Anza College’da ekonomi, matematik ve astronomi okudu. Web sitesine göre, 1998’de Stanford Üniversitesi’nde fizik okudu.

Üniversitedeyken, Cisco ile ilgili bellek ve ağ donanımları, alıcı-vericiler ve aksesuarları yeniden satan Memorydealers adlı bir şirket kurdu. İşletmeyi yürütmek için okulu bıraktı ve on yıldan fazla bir süredir tam zamanlı CEO olarak görev yaptı. 2012’den itibaren artık MemoryDealers.com’un CEO’su değildi ve 2018’de onunla ilişkisini bitirdiği listeleniyor.

2004’ten 2018’e kadar, “dünyanın neredeyse her ülkesinde mutlu müşterileri olan fiber optik alıcı-vericilerde dünya lideri” olan Agilestar.com’u kurdu ve yönetti.

2011’den bu yana Ver, giderek artan çeşitli bitcoin ve kripto ile ilgili projelerle çok daha yaygın bir şekilde bağlantılı halde geldi.

Önemli İşler

Bitcoin’e Erken Faiz

Ver, 2011’in başlarında bitcoin’i keşfettiğini iddia ediyor ve onu “insanlık tarihinin en önemli icatlarından biri” olarak nitelendiriyor.

İlk dijital para birimini erken benimseyen biri olarak, müşterilerin bitcoin ile ödeme yapmasına izin vererek bitcoin ödemelerini Memorydealers.com’a entegre etti. Ver, her bir kripto paranın değerinin 1 doların altında olduğu ilk günlerinde bitcoin toplamak için harekete geçerek, bazı tahminlere göre toplam 400.000’den fazla bitcoin topladı. Bitcoin hakkındaki sözleri yayma sürecinde, Ver’in ödemeler ve finansman projeleri yoluyla tahsilatını azaltması muhtemeldir.

Ver’in finansal desteği, bir dizi popüler bitcoin projesinin ve girişimin başlatılmasına yardımcı oldu. Bitcoin milyoneri ve eski hükümlü Charlie Shrem tarafından kurulan ve şu anda feshedilmiş olan BitInstant’ın ilk yatırımcılarından biriydi.

Ver ayrıca Kraken, purse.io, Blockchain.com ve Ripple dahil olmak üzere bir dizi ilgili blok zinciri projesinde erken bir yatırımcıydı. 2012’de Ver, bitcoin ile işlem yapmasına izin verilen müşterilerle satılık binlerce ürün sunan bitcoinstore.com’u başlattı.

Sonraki Projeler

2015 yılında Ver, bitcoin ve bitcoin cash için çeşitli hizmetler sunan bir web portalı olan Bitcoin.com’u yönetmeye başladı. Ver, Ağustos 2019’a kadar Bitcoin.com’un CEO’su olarak görev yaptı ve bu noktada İcra Kurulu Başkanı oldu.

Son yıllarda Ver, bitcoin projelerine dahil olmaya devam etti. 2012 yılında, birkaç skandaldan sonra kriptonun itibarını geri kazanmayı amaçlayan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Bitcoin Vakfı’nın kurucularından biri olarak Ver, bitcoin’in dünya çapında ve ana akım işletmeler tarafından benimsenmesi için baskı yaptı.

Bitcoin Cash’e Geçiş

Bitcoin ve ilgili projeleri savunma süreci boyunca Ver, çoğu kişi onu kripto para birimi adına bir müjdeci olarak gördüğü için “Bitcoin Jesus” takma adını kazandı. Bununla birlikte, sonraki yıllarda, buna karşı çıkıyor gibi görünüyordu – ya da en azından bazılarının geriye dönük olarak kabul ettiği bir görüşü benimsedi.

Örneğin, 2017 röportajında Ver, kripto para biriminin “geleceği konusunda gerçekten, gerçekten endişeli olduğunu” açıkladı ve bitcoin için para birimi olarak geçerli kalamayacak kadar çok spekülatif ilgi gördüğünden yakındı ve “geliştiricilerin yok ettiğini” iddia etti.”

Bunun yerine Ver, bir hard fork lehine konuştuğunda, daha önce geçersiz blokları ve işlemleri geçerli kılan bir ağın protokolünde radikal bir değişiklik veya tam tersini yaptığında, görüşlerini kripto geliştiricilerinin bir azınlığı ile aynı hizaya getirdi. “Meselenin gerçeği, bitcoin’in faydası zarar gördü” diye açıkladı. Blok boyutu sınırında bir artış için bastırdı, müşterilerin mal ve hizmetler için bitcoin ile ödeme yapmasına izin vereceğine inandığı bir değişim, ücretleri düşürür. İtiraz edenler, böyle bir adımın bitcoin’in ademi merkeziyetçiliğini bozabileceğine ve işlem işleme prosedürlerini olumsuz etkileyebileceğine inanıyor.

Sert çatallar ayrıca bir kripto para biriminin yeni sürümlerinin oluşturulmasına da izin verir. Ve aslında, Ver şimdi Ağustos 2017’de yaratılan bitcoin cash’in daha çok savunucusu haline geldi. Ver ayrıca, popüler Coinbase borsasında bitcoin cash’in içeriden öğrenenlerin ticaretinin “suç dışı” olduğunu öne sürecek kadar ileri gitti.”

Zenginlik ve Hayırseverlik

Roger Ver düzenli olarak “Kripto Para Birimindeki En Zengin Kişiler” listelerini yapıyor, ancak özel bir şirket işlettiği için net değerini ölçmek zor. Ve elbette, servetinin çoğu hızla dalgalanan kripto para birimlerine bağlı. 430 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

2013’ün sonlarında Ver, liberter bir düşünce kuruluşu olan Ekonomik Eğitim Vakfı’na 1 milyon dolardan fazla bitcoin bağışladı. 2021’de Ver, kuruluşa 2 milyon dolarlık ek bitcoin nakit bağışladı.

Kişisel hayat

Ver’in içeriden öğrenenlerin ticaretinin suç olmadığına dair yorumları, federal suç suçlamalarını kabul ettiği gerçeği ışığında farklı bir yankı uyandırıyor. 2002 yılında, ruhsatsız olarak eBay üzerinden patlayıcı satmak ve postalamaktan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ver eleştirmenlerinin, onu olumsuz bir şekilde tasvir etmenin bir yolu olarak kişisel yaşamının bu kısmına işaret etmesi yaygındır.

Ver kendini bir liberter ve anarko-kapitalist olarak tanımlar; 2001’de Liberter Parti’nin bir üyesi olarak California Eyalet Meclisi’ne aday oldu. Bazı şüpheciler için bu, hükümetler tarafından çıkarılmayan ve merkezi olmayan bir şekilde işleyen kripto para birimlerine olan ilgisine kötü bir ışık tutuyor – ya da en azından bunun için bir mantık.

Vatandaşlık ve Vize Sorunları

Ver’in tartışmalı olarak görülmesinin bir başka nedeni de devam eden vatandaşlığı ve vize endişeleri. Ver, 2006 yılında Japonya’ya taşındı.

2014 yılında Ver, ABD vatandaşlığından vazgeçerek St. Kitts ve Nevis vatandaşı oldu. Ver, bireylerin gayrimenkule veya ülkenin Sürdürülebilir Büyüme Fonu’na yatırım yaparak vatandaşlık almaya hak kazanabilecekleri St. Kitts ve Nevis Yatırım Yoluyla Vatandaşlık programının bir parçası olarak bu süreçten geçti.

2015 yılında, bir konferans için Amerika Birleşik Devletleri’ne yeniden girmek için vize almaya çalışırken, Ver’in Barbados’taki ABD Büyükelçiliği tarafından ziyaretinin sonunda ayrılmayacağı endişeleri nedeniyle girişi reddedildi.  Daha sonra 2015’te vizesi farklı bir ABD büyükelçiliği tarafından onaylandı ve Colorado’daki bir konferansta konuşmak üzere 2016’da Amerika Birleşik Devletleri’ne girmesine izin verildi.

Roger Ver Neden Hapse Girdi?

Ocak 1999’dan Ağustos 2000’e kadar Ver, 49 pound patlayıcı satın aldı, bunları bir apartmanda depoladı, en az 14 poundunu eBay’de büyük havai fişek olarak sattı ve bunları ABD Posta Servisi aracılığıyla müşterilere postaladı. Bu zararlı maddeleri işleme veya satma lisansına sahip olmadığı göz önüne alındığında, 2001 yılında tutuklandı ve suçlandı. 2002’de Ver, federal yasaları ihlal etmekten suçlu bulundu. Federal hapishanede 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Roger Ver’in Net Değeri Nedir?

Roger Ver’in net değerinin 430 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor, ancak bazı kaynaklar bunu 520 milyon dolara kadar çıkarıyor.  Servetinin büyük bir kısmının, fiyatları hızla dalgalanan kripto para biriminde olduğu göz önüne alındığında, tahmin etmek zor.

Bitcoin Jesus Kimdir?

Roger Ver, kripto para biriminin ilk yatırımcılarından biri olduğu için genellikle “Bitcoin Jesus” olarak anılır. Sadece şirketleri için benimsemekle kalmadı, aynı zamanda yorulmadan savundu. Bununla birlikte, 2018 civarında Ver, tercihini orijinal bitcoin ideallerine daha doğru olduğunu iddia ettiği başka bir kripto- Bitcoin Cash (BCH) ile değiştirdi.

Son Sözler

Kaliforniya’da doğan ve şu anda Japonya’da ikamet eden girişimci Roger Ver, kripto para birimleri konusunda uzun bir geçmişe sahiptir. Bitcoin ve bitcoin ile ilgili girişimlerde erken bir yatırımcıydı ve erken bir bitcoin destekçisiydi – o kadar ciddiydi ki “Bitcoin Jesus” takma adını kazandı. Bununla birlikte, 2017 civarında, multi-milyoner bitcoin savunucusu bağlılığını bitcoin cash’e çevirdi ve bu değişiklik – özgürlükçü görüşleri ve hükümet yetkilileriyle fırçaları ile birlikte – onu biraz tartışmalı bir figür haline getiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala