bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,458.27 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,146.89 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 609.77 0.26%
solana
Solana (SOL) $ 144.34 1.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526522 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467778 1.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151242 0.42%

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao Kimdir?

Binancein CEOsu Changpeng Zhao Kimdir

Kripto para sektörü Bitcoin‘in 2008 yılında doğuşundan bu yana çok kez değişti, evrimleşti ve gelişti. Bu gelişimin en büyük adımlarından birisi de şüphesiz merkezi kripto para borsaları oldu. İlk olarak topluluklar arasında kurulan basit programlar olarak başlatan kripto para borsaları, günümüzde milyarlarca dolarlık dolarlık devasa bir sektör. Bu sektörün en bilinen isimlerinden olan Binance ise merkezi borsa diyince akla gelen ilk isimlerden. Gelin birlikte kripto para borsası Binance’in arkasında kurucu isim olan Changpeng Zhao kimdir yakından inceleyelim.

Binancein CEOsu Changpeng Zhao Kimdir

Changpeng Zhao Kimdir?

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, 10 Eylül 1977’de Çin’in Jiangsu eyaletinde doğdu. 1980’lerin sonlarında, 12 yaşındayken ailesiyle birlikte Kanada’ya taşındı ve Vancouver, British Columbia’ya yerleşti. Anne ve babası Çin’de öğretmendi. Babası, “burjuva yanlısı bir zeka” olarak damgalanmadan ve Zhao’nun doğumundan kısa bir süre sonra kırsal alanlara sürgün edilmeden önce üniversite hocası olarak çalışıyordu. Gençlik yıllarında Zhao, McDonald’s da dahil olmak üzere bir dizi hizmet işinde çalışarak ailesine destek oldu.

Zhao,Quebec, Montreal’deki McGill Üniversitesi’de bilgisayar bilimi alanında uzmanlaştı.

Üniversiteden mezun olduktan sonra Zhao, Tokyo’da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası’nın bir alt yüklenicisinde çalışarak ticari siparişleri eşleştirmek için yazılım geliştiren bir staj aldı. Daha sonra, vadeli işlem yazılımı geliştiricisi olduğu Bloomberg Tradebook’ta dört yıl boyunca tam zamanlı çalıştı.

2013’ten itibaren Blockchain.info dahil olmak üzere çeşitli kripto para projelerinde çalıştı ve kısa bir süre OKCoin’in baş teknoloji sorumlusu olarak görev yaptı. 2014 yılında, Bitcoin almak için Şanghay’daki dairesini yaklaşık 1 milyon dolara sattı.

Aldığı zaman 600 dolar olan Bitcoin‘in (BTC) değeri 2 yıl sonra 200 dolara düşse de Zhao yılmadı ve Bitcoin’lerini elden çıkarmadı. Sadece çok zorda kaldığı zamanlarda küçük miktarlarda satışlar yaptığını belirten Zhao, kısa bir süre önce ilk aldığı Bitcoin’leri bugün hala elinde tuttuğunu da belirtti.

Eylül 2015’ten itibaren Zhao, bir dizi Asya borsasına bulut tabanlı ticaret teknolojisi sağlayan bir borsa geliştirme şirketi BijieTech‘i kurdu. Zhao, Temmuz 2017’de Binance’i kurduğunda BijieTech’ten ayrıldı ve Binance’in üst düzey kademelerini BijieTech’ten kıdemli geliştiriciler ve mühendislerle doldurdu. Ayrıca BijieTech’ten önce kısaca OKCoin’in CTO’su olarak görev yaptı ve bu da üst düzey teknik rollerde deneyim kazandı.

Temmuz 2017’de Binance, kurduğu ICO etkinliğinde 15 milyon dolar toplamayı başardı ve borsa on bir gün sonra işlem görmeye başladı. Sekiz aydan kısa bir sürede Zhao, Nisan 2018 itibariyle Binance’i ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri haline getirdi.

Diğer taraftan Zhao’nun servetinin 100 milyar doların üzerinde serveti olduğu tahmin ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala