bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,931.66 6.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,015.50 4.06%
bnb
BNB (BNB) $ 585.36 3.23%
solana
Solana (SOL) $ 155.90 8.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517533 3.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452127 5.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155872 6.69%

Rekor ücret ödeyen Bitcoin kullanıcısı dolandırıldığını iddia etti

bitcoin rekor transfer hack

Geçtiğimiz hafta bir kripto para kullanıcısının Bitcoin ağında yaptığı transfere dair detaylar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Tek bir işlem için 3,1 milyon dolar ücret ödeyen kimliği belirsiz isim olayın detaylarını paylaştı.

24 Kasım tarihinde X (eski ismiyle Twitter) hesabından paylaşımlara başlayan anonim kullanıcı bir siber saldırının ardından toplamda 139 BTC’yi kaybettiğini iddia etti:

“BTC transferi için rekor ücret ödeyen cüzdan bana ait. Yakın tarihte oluşturduğum soğuk cüzdanımdan toplamda 139 Bitcoin başka bir adrese aktarıldı. Kötü niyetli birisinin komut dosyası aracılığıyla cüzdana sızdıktan sonra transferi gerçekleştirdiğini tahmin ediyorum.”

İsteği dışında gerçekleşen işlem sonucunda 139 BTC kaybeden kripto yatırımcısı, siber suçlunun kendi adresine 55 BTC aktarmak için 83,5 BTC transfer bedeli ödemeyi kabul ettiğini belirtti. Hacker’ın kendi zimmetine geçirdiği 55 Bitcoin’den ümidi kesen yatırımcı rekor transfer ücretini geri almanın yollarını arıyor.

Blokzincir geliştiricisi olayı doğruladı

Anonim Bitcoin sahibinin yaptığı paylaşımların ardından olayı araştıran Casa kurucusu ve kripto fenomeni Jameson Lopp, mağdur olduğunu iddia eden kullanıcının bahsettiği transferleri doğruladı. Kripto mağdurunun paylaştığı transfer imzasını kontrol eden Lopp, paylaşım yapan kişi ile cüzdan sahibinin aynı kişi olduğunu tespit etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala