bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,900.92 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,084.37 0.09%
bnb
BNB (BNB) $ 570.50 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 177.12 4.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51114 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465406 1.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151067 0.86%

Portekiz’de Bir Gayrimenkul, Bitcoin (BTC) Ödenerek Satın Alındı

portekizde bir gayrimenkul bitcoin btc odenerek satin alindi

Kripto para birimleri hemen hemen birçok alanda kullanılmaya başladı. Bu kez elde edilen bilgilere göre; Portekiz’de bir gayrimenkul, ilk kez fiat paraya çevrilmeden doğrudan Bitcoin (BTC) ödenerek satın alındı.

Portekiz, İlk Bitcoin Gayrimenkul Satın Alımı Gerçekleşti

Portekiz, Braga’da bir daire yapılan bir açıklamaya göre doğrudan Bitcoin (BTC) ile yapılan ilk emlak satışında 3 BTC’ye satıldı.

portekizde bir gayrimenkul bitcoin btc odenerek satin alindi 2

Bir grupla birlikte satışa katılan emlak şirketi Zome konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bu tapu tarihi bir dönüm noktasını temsil ediyor, dijital bir varlığın herhangi bir Euro’ya çevrilmeden fiziksel bir varlığa bir eve transferini temsil ediyor.

Kripto para ile gayrimenkul satın almak için öncelikle varlıklarını euroya çevirmesini gerektiriyordu. Ayrıca ülkenin noter yasası, doğrudan kripto ile yapılan gayrimenkul satışları için tapuların nasıl oluşturulacağına dair net kurallar belirlemiş durumda. 

Zome’un baş teknoloji sorumlusu Carlos Santos, anlaşmanın şirkete yeni fırsatlar sağlayacağını düşünüyor. Antas da Cunha Ecija’nın avukatı Nuno da Silva Vieira’ya göre, anlaşma Portekiz’de “büyüme ve değer yaratma için büyük bir fırsat” olma potansiyeline sahip. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala