bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,385.91 4.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.27 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 563.12 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 138.25 6.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523601 2.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457062 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133028 4.67%

Ola Finance Hack Saldırısına Uğradı: 3,6 Milyon Dolarlık Kayıp Var

ola finance hack saldirisina ugradi 36 milyon dolarlik kayip var1

Kredi protokolü Ola Finance, hack saldırısına maruz kaldı. Ola Finance’in üzerinde çalıştığı birçok blockchain‘den biri olan Fuse Network’te saldırganın çeşitli varlıklarda 3,6 milyon doları çaldığı tahmin ediliyor.

The Block’ta yer alan habere göre, olay, yeniden giriş hatası olarak bilinen yaygın bir sorundan kaynaklandı. Buna göre, bilgisayar korsanlarının varlıkları çalmak için bir protokole tekrar tekrar çağrı yapmalarını sağlayan bir akıllı sözleşme güvenlik açığı içeriyordu.

Ola Finance Hack Saldırısı: Hacker Ganimeti İkiye Böldü

Ola’nın akıllı sözleşmelerindeki yeniden giriş güvenlik açığından yararlanan hacker, aldıkları krediyi geri ödemeden teminatı kaldırmayı başardı. Fail daha sonra aynı işlemi diğer Ola Finance havuzlarında tekrarlayarak toplamda 3,6 milyon dolarlık soygun yaptı.

Fonları boşalttıktan sonra fail, bunları Fuse’un kendi çapraz zincir köprüsü aracılığıyla Fuse‘dan diğer blockchain’e (BNB Chain ve Ethereum) aktardı. Toplam ganimetten, hacker’ın Ethereum‘da 3 milyon dolar ve BNB Chain’de 637.000 dolar daha tuttuğu bildiriliyor.

Güvenlik firması PeckShield, The Block‘a Ola Finance hacker’ının önce kendi teminatlarını kullanarak fon ödünç almaya başladığını söyledi.

Sadece birkaç hafta önce, Gnosis Chain‘deki iki DeFi protokolü “Hundred Finance and Agave” yeniden giriş hatalarından kaynaklanan hızlı kredi saldırılarında 11 milyon dolardan fazla müşteri fonunu kaybetmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala