bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Naval Ravikant’ın Yatırım Yaptığı Kripto Para Projeleri

naval ravikant yatirimlari

Bu yazımda geçmişte SuperRare, Stacks, StarkNet, Mina Protocol, dYdX, Avalanche, Near Protocol ve Alchemy gibi başarılı projelere erken dönem yatırımlar yapan Naval Ravikant‘ın 2023 yılının ilk çeyreğindeki yatırımlarına yakından bakacağız.

Naval Ravikant, 2014 yılında Stacks’a, 2018 yılında Mina Protocol, dYdX ve StarkNet’e, 2019 yılında Avalanche ve dYdX’e erken dönem yatırım yapması dikkat çekiyor. Zira bu projelerin hepsi aradan geçen yaklaşık 5 yıllık süreçte başarılı oldu ve sektörde yer edinmeyi başardı.

Tarihin tekerrür etmesi durumunda Naval Revikant’ın 2023 yılının son çeyreğindeki kripto para yatırımlarının da gelecekte büyük başarılara ulaştığına tanıklık edebiliriz. Bu nedenle bu yazımda Naval Revikant’ın 2023 yılının ilk 3 ayında yatırım yaptığı kripto para projelerini mercek altına alacağım.

İlk olarak “Naval Ravikant kimdir, ne iş yapar, hangi okullarda okudu, hangi şirketlerde çalıştı?” gibi en çok merak edilen sorulara değinelim.

1974 yılında Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de hayata gözlerini açan Naval Ravikant, ailesiyle birlikte 9 yaşında New York’a taşındı. 1995 yılında Dartmouth College Bilgisayar Bilimi ve Ekonomi bölümlerinden mezun olan Naval, bir süre Boston Consulting Group’ta çalıştı. Daha sonrasında kariyerine teknolojinin kalbi Silikon Vadisi’nde devam eden Naval, Angelist’in kurucu ortağı ve eski CEO’sudur.

Hint asıllı ABD’li girişimci ve yatırımcı olarak tanınan Naval Ravikant, teknolojiyle iç içe olan herkesin yakından tanıdığı Uber, FourSquare, Twitter, Wish.com, Poshmark, Postmates, Thumbtack, Notion, SnapLogic, Opendoor, Clubhouse, Stack Overflow, Bolt, OpenDNS, Yammer ve Clearview AI gibi birçok şirkete erken dönem yatırımlar yaptı. Yatırımcı olarak yaklaşık 70 exit yapan ve 10’dan fazla Unicorn’un doğmasına ön ayak oldu.

Hem girişimcilik hem de yatırımcılık konularında oldukça başarılı olan Naval Ravikant Edmund Hillary Fellowship üyesi ve aynı zamanda sürekli olarak olarak sağlık, zenginlik ve mutluluk peşinde koşma konularındaki tavsiyelerini takipçileriyle paylaşıyor. Peki Naval Ravikant, 2023 yılının ilk 3 ayında hangi projelere yatırım yaptı? Gelin birlikte bakalım…

Vitalik Buterin’in 2017-2023 yılları arasında 3 farklı projeye yatırım yaptığı göze çarpıyor. Bu projeler şu şekilde:

1- Monad

Monad, Ethereum ekosistemini geliştirmek amacıyla Ethereum Sanal Makinesi (EVM) destekli katman-1 blockchain ağı geliştiriyor. Monad blockchain’i geliştiricileri Ethereum’un güvenliğinden, altyapısından ve uygulamalarından yararlanırken aynı zamanda anlık olarak sonuçlandırılan 10.000 TPS’yi destekliyor.

Monad, dünyayı değiştirecek dApp’ler üzerinde çalışan geliştiriciler destekleme misyonuyla hareket eden Monad, kripto paraların kitlesel benimsenmesinin arttırmayı hedefliyor. 2022 yılında kurulan Monad Labs, Jump Trading’in eski iş ortakları tarafından kurulmuştur. Monad, merkezsiz uygulamaların performansının ve ölçeklenebilirliğinin arttırılmasını, düşük gecikmeli işlemleri mümkün kılıyor.

Monad, 14 Şubat 2023’te, Naval Ravikant’ın da katıldığı yatırım turunda 19 milyon dolar topladı.

Monad, blockchain altyapıları kategorisinde faaliyet gösteriyor.

2- Renegade

Renagade, merkezsiz bir borsa ve kör havuzdur. Kullanıcılara işlem gizliliği sağlayan Renagade, yapılan işlemleri diğer kişilerin görmesinin önüne geçiyor. Bakiye ve işlem bilgilerini kullanıcının kendisinden başka hiçkimse görüntüleyemez.

Renegade, 20 Şubat 2023’te Naval Ravikant‘ın da katıldığı yatırım turunda 3,4 milyon dolar topladı.

Renegade, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

3- Chaos Labs

Chaos Labs, kripto protokollerinin kullanıcı fonlarını korurken risk yönetimini ve sermaye verimliliğini optimize etmesini sağlayan ilk otomatik, zincir içi ekonomik güvenlik sistemidir.

Chaos Labs, 21 Şubat’taki tohum yatırım turuna Naval Ravikant da katıldı. Toplamda 20 milyon dolarlık finansman toplanan yatırım turuna Jump CryptoAvalanche FoundationUniswap Labs VenturesPolygon FundCoinbase VenturesOpenSea Ventures gibi önde gelen kripto para şirketleri de katıldı.

Chaos Labs, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

Eğer bu içerik ilginizi çektiyse;

başlıklı yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala